15 Temmuz 2009 Çarşamba

10 Numara Kaptan!

Arda Turan için öyledir böyledir şöyledir diye boş safsata yapmaya gerek yok. Arda’nın nasıl bir futbolcu olduğunu, futbolculuğunu geçtim nasıl bir insan olduğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Basınımız sağ olsun Arda’nın giydiği tabancalı tişörtten bile 1 hafta boyunca sürecek polemikler yaratmayı başardığı için medya sayesinde Arda’yı ''x'' bir yerde görecek olsak kendisi hakkında saatlerce konuşacak donanıma sahibiz. Kısaca Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı ayırmadan Arda artık ailemizden biri gibi.

Geçen sezonun sonunda Arda’nın Avrupa’ya transferi gündemdeyken Adnan Polat çok ince bir demeç vermişti: ‘’Önümüzdeki sezon takımı Arda’nın üstüne kuracağız.’’ Bu demeç aslında birçok anlama geliyordu. Ümit Karan’ın, Hasan Şaş’ın gönderileceğinden tutun da Lincoln’ün yaratma olasılığı yüksek olan krizi de içeriyordu bu demeç. Operasyon zaten harfiyen gerçekleştirildi. Önce Hasas Şaş’ın sonra Ümit Karan’ın takımla ilişikleri kesildi yani kaptanların. Ardından Lincoln krizi patladığı esnada Adnan Polat sert çıktı ve Lincoln için ‘’kapıdan dahi giremez’’ diyip ardından işin içine Metin Oktay’ı falan da sokup hem 10 numarayı hem de kaptanlığı Arda Turan’a verdi. 10 numaralı Arda formalarının satışı patlarken aynı zamanda gündem de harika bir ‘’reverse’’ hareketiyle değiştirildi. Lincoln unutuldu. Hatta bana göre Ayhan ve Emre Aşık için suni bir huzursuzluk ortamı bile yaratıldı. Ben eminim ki ne Ayhan’ın ne de Emre’nin kaptanlık Arda’ya verildi diye kazan kaldırma ihtimalleri yok çünkü bu isimler kulübün içindeki isimler ve bunun böyle olacağını hepimizden daha iyi biliyorlardı.

Arda’nın kaptanlığı konusunda ise yönetime yüzde yüz hak veriyorum. Arda Turan açık ara şu anda takımın sembol ismi ve kaptanlığı sonuna kadar hak ediyor. Tabi Semih ile olan boks maçını unutursak! Kaldı ki Arda’dan başka kim var altyapıdan yetişip yıllardır bu takımın formasını terletip sembol oyuncu olan... Sakın Sabri demeyin kafanıza krampon fırlatırım!..

1 yorum:

omanim dedi ki...

bence ayhan varken ardanın kaptan yapılması biraz ayıp oldu.ardanın yerinde olsam teşekkür eder 10 numaraya eyvallahta kaptanlığın ayhanda kalmasını rica ederdim.belki oda kandince fenerbahçenin yaptığı teklife cevap vermek istedi.ayrıca semihle yaptığı boks maçının yanına aynı maçta taraftarına yumruk şov yaparken son kolları fenerbahçe taraftarına göndermesinide ekleyebiliriz.