15 Temmuz 2009 Çarşamba

Sportif Direktör Nedir?

Futbolumuzun son modası Sportif Direktörler oldu son zamanlarda. Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin, Ünal Karaman'ın da Trabzonspor'un ''sportif direktörü'' olması bir sportif direktör bir spor kulübünde ne yapar sorusunu da aklıma getiriyor.

Öncelikle belirtmek isterim, ne Aykut ne de Ünal birer sportif direktör değiller çünkü ikisinin de ilgi alanı tamamen futbol ve ikisi de şu anda futbol takımlarının hazırlık kamplarındalar. Onların işi ''futbolif direktör'' ya da ne bileyim işte öyle birşey olmalı. Anladığım kadarıyla yeni nesil sportif direktörlerin bir de ortak özelliği oluşuyor yavaş yavaş. Efendi olacak, aklı başında sözler söyleyecek, takımın eski efsanelerinden birisi olacak gibi. Aykut Kocaman ve Ünal Karaman'ın bu doğrultuda birden çok benzer özellikleri var. E yarın Galatasaray Ergün Pembe'yi, Beşiktaş'ta Ali Gültiken'i ''sportif direktör'' ilan ederse kare as tamamlanmış olur.

Ben henüz bir sportif direktörün farklı ne yaptığını çözemedim, öyle süslü isimlerle insanları kandırmasınlar, Sinan Engin'in işini yapacaklar işte ama kat be kat daha iyi yapacakları kesin tabii...

Hiç yorum yok: