29 Temmuz 2009 Çarşamba

Perşembenin Gelişi...

Heerenveen'den 5 gol yiyerek hazırlık maçlarının startını vermişti Sivasspor. Meksika'nın Chivas takımından 3 gol yiyerek devam edip PSV Eindhoven'dan da en az 5 yemek üzereyken yarıda kalan bir karşılaşma... Hazırlık maçlarında hem kendi sıkletinden daha ağır takımlarla oynadılar hem de çok fazla demoralize olup özgüven kaybı yaşadılar. Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un oynamayacağı belliydi Anderlecht'e karşı. Bunun yanında defansın sigortası Bilica'nın yokluğu ve O'nun boşluğunu doldurmak için kullanılan Bilica'dan fersah fersah geride bir oyun kalitesine sahip olan Yasin Çakmak. Kontraatak gücü herkes tarafından bilinen Balili'nin satılması. Erman Kılıç'ın alınması için Herve Tum gibi kaliteli ve tecrübeli bir forvetin takasa gönderilmesi...

Maç başlar başlamaz akibetin ne olacağı belli oldu aslında. Ersen Martin'e hücumda zerre destek gelmezken, savunmadan çıkan bütün toplar tamamen ''dandun'' ve ''Ersen'e şişirmeye'' yönelikti. İlk yarım saatte üç gol yiyiverdiler zaten ki yenen goller tek amacı savunma yapmak olan bir takımın yiyeceği goller değildi. Özellikle kornerden gelen ilk gol tamamen evlere şenlikti. İkinci gol de Faslı oyuncunun düşünmek ve ölçme biçme işlerini yapabilmesi için fazladan iki saniyesi daha vardı. Yenen diğer goller ise artık ipin ucu kaçtığı için eleştirmeye bile değmez.

Anderlecht öyle aman aman bir takım değil ama Sivasspor'u tam anlamıyla bozguna uğrattı dün akşam. Tonlarca gol kaçırdılar attıklarının yanında, son derece kolay geçtiler turu. İkinci maç yalnızca turistik bir gezi amacı taşıyor artık. Sivasspor'un durumu pek bir perişandı dün akşam, Mehmet Yıldız'ın, Sezer Badur'un ve Omotoyossi'nin katılımıyla ligde yine ilk yedi sekizin içinde tutunurlar ama Avrupa henüz onlara göre değil, çok tecrübesiz ve acemi kaldılar.

Bülent Uygun maçtan sonra ''Bütün sorumluluk bende'' dedi. Ben de ''E tabi sende olacak'' dedim. Yeni birşey değildi ki bu...

2 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

6 veya 8 olmadı hocalarının dediği gibi.. Sezona hedefledikleri gibi başladılar... 5 veya 7 parolasıyla başlamışlardı hatırlandığı gibi..
ilk tercih oldu... Darısı ikinci maça... :)

omanim dedi ki...

ben hayatımda bir takımın bu kadar zavallı duruma düştüğünü görmedim.anderlecht i daha önce izlemeyen barcelona sanırdı.