15 Temmuz 2009 Çarşamba

Daum'un Halleri...

Christoph Daum’un Fenerbahçe’den ayrılışı Türk spor tarihinin en dramatik maçlarından birisi olan Denizlispor maçından sonra gerçekleşmişti. 2 sezon boyunca önce Zico ardından da Aragones ile istikrar yakalamaya çalışan sarı lacivertli kulüp istediği özellikleri iki teknik direktörde de bulamayınca ikinci kez aynı derede yıkanmaya soyundu.

Christoph Daum ise bıraktığımız adam değil. Kamp fotoğraflarının hemen hepsinde yüzü gülen, sık sık Türkçe konuşan ve futbolcularıyla arkadaş ilişkileri geliştirmiş yepyeni bir Daum var karşımızda.

Kimileri sahte diyor kimileri gerçek yüzü lig başlayınca ortaya çıkacak diyor ama bence Daum aradığı şeyi yani ‘’adrenalini’’ Türkiye’de yaşıyor. Köln’ün başındayken çok sıkıldığına ve istediği adrenalini yakalayamadığına çok eminim. Burada ise bambaşka bir ortam var. Hırs, öfke, entrika, oyun, kaos… Tam bu adamın aradığı şeyler bunlar. Aslında Christoph Daum kaybettiği oyuncağını bulan çocuklar gibi mutlu bu aralar. Bunun ne sahtekarlıkla ne de yeni bir taktikle ilgisi yok. Süper Lig’in değerini (en azından kendine göre) anlamış yabancı bir teknik direktör var karşımızda… O’da keyfini çıkarsın, biz de tabi ki…

Unutmadan kaderin cilvesi midir nedir, Daum Denizlispor maçıyla ara vermişti, Denizlispor maçıyla devam edecek. Dünya gerçekten de çok küçük!..

1 yorum:

omanim dedi ki...

daum sadece çok uyanık türk insanının duygusallığını çok iyi kullanan bir adam.daha iyisini bulunca türkiyeden kaçar eski başkanları için demediğini bırakmaz sıçramaya ihtiyacı olduğu zaman türkiyenin milli değerlerini kullanır.oyunu çok güzel kuralına göre oynar.çok ta üst düzey bir hoca değildir kesinlikle.