17 Temmuz 2009 Cuma

Deplasmanda Gollü Beraberlik

Uzak ve yorucu bir yolculuk gerektiren bir deplasmandı Tobol Kostanay deplasmanı Galatasaray için. UEFA Kupası formatından çıkıp yeni adıyla Europa League'de Türkiye adına ilk maça çıktı Galatasaray, Kazak rakibi karşısında.

Maçın başında Orkun golü yerken topa bakışlarıyla Volkan Demirel'e çok benzedi. Tam bir ''Volkan'ın kontrolünde ağlara giden top'' vuruşu yaptı Zhumaskaliev. Ardından karşılıklı yoklamalar ve etkisiz ataklarla ilk yarı geçti gitti. Turun riske girebileceğini düşünen Rijkaard onbirde şans vermediği Arda ve Baros'u oyuna aldı. Arda'nın asistinde Baros golü attı ve Galatasaray deplasmandan her takımın rüyası olan ''gollü beraberlikle'' ayrıldı.

Sezonun ilk maçı, takım hazır değil, bir kısım oyuncular sahada yoktu, yedek ağırlıklı takım sahadaydı gibi onlarca bahaneyi sıralayabiliriz aslında Galatasaray'ın bu sezon oynadığı ilk resmi maç için. Hem de her zaman derler ''İlk elin günahı olmaz'' diye. O yüzden fazlaca eleştirmeye gerek yok sarı kırmızılıları, neticede işe yarayacak skoru alıp döndüler Tobol Kostanay deplasmanından.

Tobol takımını da gücü nispetinde beğenmedim desem yalan olur. Güzel tek toplar yaptılar, iyi şutlar çıkardılar, ellerinden gelen gayreti sahaya yansıtıp, hiç olmazsa aldıkları beraberlikle ülkelerine puan kazandırdılar. Henüz Avrupa futboluna çok acemi olan bir ülkenin takımı Tobol Kostanay. Tecrübe sahibi oldukça bir San Marino, bir Liechenstein ya da bir Malta olmayacaklardır. Hem nüfusları hem de yüzölçümleri buna izin vermez zaten...

Hiç yorum yok: