23 Temmuz 2009 Perşembe

Darius Vassell Nereye Koşuyor?

1980 doğumlu, kariyerinin en olgun zamanlarını geçiren ya da geçirmesi gereken, İngiltere Milli Takımı formasını tam 22 kez giyip 6 gole imza atan popüler ve piyasası olduğuna inandığım bir futbolcu Ankaragücü'ne neden gelir? Yıllık 800.000 euro kazanacağı söyleniyor ki, Vassell o ücrete Ankaragücü değil de Galatasaray ya da Fenerbahçe'ye gelmiş olsaydı bu kulüpler için yılın en flaş transferini yaptılar ibaresi bile kullanılabilirdi.

Aslında Avrupa'dan yaşlı yıldız transfer etme furyasını Anadolu takımları bazında ilk kez geçen sezon Kocaelispor akıl etmişti. Edgar Davids ha geldi gelecek, oldu olacak derken iş olmadı sonrasında Nwonkwu Kanu ile kontak kurup bu transferi bitirmeye çalışıp diğer kulüplerin gözünü açtılar. Ha bu arada Kayserispor, Olembe ve Aghahowa ile ismi bilindik yabancı oyuncu alma furyasını başlatmıştı zaten. Toledo'yu bu kapsama almadığımı belirteyim. Hatta vakti zamanında Karşıyaka Fofana'yı bir iki aylığına takımda oynatmış, İlhan Cavcav ise Tijani Babangida'yı kiralamıştı ama dediğim gibi geçen sezon Kocaelispor bu işin reklamını o kadar çok yaptı ki bence Ankaragücü'nün bu transfere girişmesinin en önemli sebeplerinden birisi geçen sezon Kocaelispor'un Davids ve Kanu ile yaşadığı flört dönemleri oldu.

Ankaragücü ile Vassell'in adının anılmaya başlaması ile birlikte bir de Vassell'i karalama kampanyası başladı. Yaşlı denilen Vassell henüz 30 yaşında ve yeterli idmanla üst düzey olarak futbol oynayabileceği en az 4 sene daha var önünde bence. Yok Türkiye'ye attığı golle hatırlanıyor, yok bilmem ne ayaklarını ise geçelim. İngiltere gibi dünya çapında popülaritesi olan ve birçok büyük yıldızın formasını terlettiği bir ulusal takımın 22 defa formasını giymek öyle az buz bir iş değil. Bu adamın kaliteli olduğunu ve kendisini verirse Türkiye Süper Ligi'nde ''leblebi'' gibi gol atacağına eminim ancak kafamı kurcalayan başka şeyler var?

1- Darius Vassell neden Ankaragücü'ne geldi?
2- Vassell'in kim olduğunu bilmediğim menejeri Vassell'i dört büyüklere önerdi mi? Önerdiyse ne yanıt aldı?
3- Vassell gibi kariyerli bir futbolcuyu Ankaragücü 800.000 euroya ikna etmeyi nasıl başardı?

Keşke bu transferin bilinmezleri biraz açılsaydı, inanın bana Football Manager 2009 oyununu açıp, Ankaragücü'nün başına geçseniz Darius Vassell'i ne teklif ederseniz edin bu kulübe getiremezsiniz, bir yazılım da dahi olmayacak bir işi gerçekleştirmiş oldu Ankaragücü.

Acaba diyorum İngiltere'nin Türkiye'nin başkentine gönderdiği bir ajan mıdır kendisi! Ya da Martin Palermo gibi idealist ve maceraperver bir adam mı? (Sonu Palermo'ya benzemesin de...) Her ne olursa olsun biz şimdilik işin sadece eğlenceli bölümüne bakalım ve Darius Vassell'e sarı lacivertli forma altında başarılar dileyelim ama bu adamı sezon boyunca ayrı bir gözle takip edeceğim, bunu da belirteyim...

Hiç yorum yok: