16 Temmuz 2009 Perşembe

Amatör Başkan

Sezon başından beridir Trabzonspor'un üst gündemini Şenol Güneş işgal etmişti ta ki Hugo Broos takımın başına getirilene kadar ancak bir alt gündem hep ya alenen ya da gizliden gizliye Fatih Tekke'nin yuvaya dönüşüydü. Fenerbahçe'nin almak için son bir hamle yapması ve Fatih Tekke'nin takımında kadro dışında olmasına rağmen teklifi reddetmesi Trabzonspor'a gönül verenlerin iştahını kabarttı. Özellikle geçtiğimiz haftadan bu yana Fatih Tekke'nin transfer haberleri aldı başını gitti. Peki Fatih Tekke Trabzonspor'a yani yuvasına geri dönecek mi?

Zamanında Hami Mandıralı Schalke 04'ten ayrılmak istediğinde dönemin başkanı Mehmet Ali Yılmaz ''O bizim evladımız'' diyip o zamanın parasıyla 4 milyon markı bastırdığı gibi Hami'yi ilk uçakla memleketine geri getirmişti. Fatih Tekke ise daha Zenit takımıyla yarım sezon bile geçirmemişken bir türlü istikrarlı şekilde giyemediği forması ve adaptasyon sorunuyla birlikte geri dönmek istediğini ve tercihinin Trabzonspor olduğunu defalarca belirtmişti. Dönem dönem üç büyüklerinde iştahını kabartıp sık sık teklifler almasına rağmen Fatih Tekke hep Trabzonspor'u bekledi aslında. Aynen Gaziantepspor'dan Trabzonspor'a transferi esnasında yaşanan durumlar yaşanıyor aslında bu aralar. İlk önce 8 milyon euro istemişti Zenit yönetimi zamanla fiyat düştü düştü ve 2 milyon euro'ya kadar indi. Bonservis bu kadar makul seviyelere inince de bordo mavili camia topyekün ayağa kalkıp ''Alalım Tekke'yi'' demeye başladılar. Anladığım kadarıyla Sadri Şener'de Fatih ile bir görüşme gerçekleştirmiş ya da basından okuduklarıyla bir yorum yapmış: ''Fatih Tekke'nin boş mukaveleye imza atarım demesi gerekiyordu, kendisinden bunu beklerdim.'' Ne alaka şimdi? Adam niye boş mukaveleye imza atsın ki? Fenerbahçe ya da Beşiktaş ne bileyim Galatasaray hala daha deli gibi istemiyorlar mı bu adamı? Bu adamın zoru ne o zaman? Aziz Yıldırım, Fatih şimdi ''he'' dese yıllık 2 milyon euroyu önüne koymaz mı? Rivayete göre yeni bir plan geliştirmiş ''bizimkiler''. Fatih'in mukavelesi 6 ay sonra bitiyormuş ve kendisini devre arasında bedavaya getireceklermiş!

Sadri Şener'in Ersun Yanal'ın istifası arkasından Samet Aybaba'yı takımın başına getirmeye kalkması, arkasından yapılan gereksiz bir olağanüstü kongreden sonra kredisi yavaş yavaş tükenmeye başladı sanki. Ha unutmadan ekleyeyim, Ünal Karaman hazır olsun, bizim Hugo bocalamaya başlarsa ilk uçakla Belçika'ya sepetlenir, yerine gelecek teknik direktör de zaten sezon başında belli oldu ''Sportif Direktör'' transferinden sonra!..

1 yorum:

omanim dedi ki...

ya ben anlamam nedir trabzonspor taraftarının bu fatih tekke takıntısı.mübarek lionel messi sanki.koskoca kulüp bütün herşeyini fatih tekkeye endeksleyebilirmi.bir fenerbahçenin her sene transfer gündemini neden tuncay şanlı oluşturmazda trabzonsporunkini fatih tekke oluşturur.herhalde 26 senedir şampiyon olamayan trabzonsporla bu 26 yıl içinde bolca şampiyon olan fenerbahçenin arasındaki mantalite farkı bu olsa gerek.fatih tekkeyi fenerbahçe illede getirmek isteseydi çoktan getirmişti.fatih tekkeninde trabzonspora söyledim onlar benle ilgilenmediklerini söylediler bende rusyada mutsuzum türkiye dönmek istiyordum ve fenerbahçenin teklifini kabul ettim diyerek taraftardan gelecek tepkiyide en aza indirirdi.bu yazdıklarım aynı şekilde galatasaray ve beşiktaş içinde geçerli.onlarda tekkeyi biraz ısrarla isteselerdi çoktaaaaaan getirmişlerdi.fatih tekke 3 ay daha yurt dışında kalırsa bedelli askerlikten faydalanacak ve bonservisi bedavaya gelecek.eğer bir adam üç ay için 21 gün yerine 15 ay askerlik yaparsa ben o adamın aklından şüphe ederim.ve sonuncusu artık bir takımın bütün medyasının ve taraftarının gündemini oluşturan bir adamın omuzlarına ne kadar bir yük bindirilmiştir ve ne kadar faydalı olur bende merak ediyorum.ama trabzonsporun bu fatih tekke takıntısı ve bağımlılığı trabzonsporu küçültmekten başka bir işe yaramamaktadır.