24 Temmuz 2009 Cuma

Korsan Taksiler

Özellikle maddi kriz ortamının piyasaları dolayısıyla halkı vurmasından sonra korsan taksilere olan talep gitgide artmaya başladı. Ticari taksi fiyatlarının ''gerçektende'' el yaktığı dönemlerde insanlar artık tek bir telefonla korsan taksilere ulaşıyor ve ticari taksi fiyatının oldukça altında fiyatlara ulaşımlarını sağlıyor.

Korsan taksilerin, ticari taksilere nazaran oldukça büyük avantajları var hiç kuşkusuz. Nereye gidecekseniz, gideceğiniz yerin fiyatını önceden biliyorsunuz zaten. Pazarlık payınız dahi mevcut. Sizi almaya gelen araçlar normal ticari taksilerin büyük çoğunluğundan daha yeni ve konforlu araçlar. Korsan taksi şöförleri ticari taksi şöförlerine göre daha kibar ve fiyat belli olduğu için sizi en kısa nereden ulaştırabilirse gideceğiniz yere o şekilde ulaştırıyor. Misal bir yolcu Sarıyer'den hiç bilmediği bir yer olan Büyükçekmece'ye gidecekse ticari taksilerde olduğu gibi ''Aman beni dolaştırmasın'' gibi kaygıları duymuyor çünkü nereden ne şekilde giderse gitsin ödeyeceği ücret değişmiyor. Ben dahil olmak üzere hepimizin başına mutlaka bir ya da birkaç kez ticari taksi şöförlerinin yaptığı yanlışlar gelmiştir.

E şimdi sen ne kadar eline pankart alırsan al ne yaparsan yap yolcuyu bu şartlar altında taşırsan ve bıraktığın imaj benim ''kirli sakalım'' gibi olursa korsan taksi hegemonyasına katlanmak durumundasın artık.

Korsan taksiler yasal mı? Yasalar çerçevesinde hayır tabi ki ancak, ülke vatandaşının aldığı maaşları (özellikle asgari ücret) bindirilen vergileri ve devletin verdiği hizmetin boyutunu düşündüğümüz zaman, yasalar çerçevesinde olmasa da bana göre dibine kadar yasaldır korsan taksiler ve iyiki de varlar...

Hiç yorum yok: