20 Temmuz 2009 Pazartesi

Anket Kapandı. En İyi Transferi Fenerbahçe Yaptı!

Bl0ğa verdiğim aranın bitiminden sonra 15 Temmuz'da bir de ankete başlamıştım, o ana kadar yapılan en iyi transferler hakkında. Anket bugün sona erdi ve kullanılan 21 oyun 11'ini alan Fenerbahçe yılın en iyi transferini yapan takım seçildi.

Sezona fırtınalı bir Mehmet Topuz transferi ile giren Fenerbahçe arkasından Sivasspor'un geçen sezon en çok konuşulan oyuncusu Bilica'yı da renklerine bağlamayı başardı. Gaziantespor'dan yaklaşık 2 yıldır istenen ancak transferi bir türlü gerçekleşemeyen Bekir İrtegün ile Ankaraspor'un en değerli oyuncusu Özer Hurmacı'da bu sezon Fenerbahçe forması için ter dökecekler.

Fenerbahçe yerli piyasada alabileceği en iyi oyuncuları almış gibi duruyor ilk bakışta ancak Mehmet Topuz'un transferinde yaşananlar, Bilica'nın bence hala bir ''kapalı kutu'' olması, Özer'in ligin başlamasına iki hafta kala halen koltuk değnekleriyle dolaşıyor olması ve Bekir'in sağlayabileceği ''sınırlı katkı''yı da gözönünde bulundurduğumuzda aslında transfer sezonunun Fenerbahçe için pek iyi geçmediğini söyleyebiliriz. Lugano'nun kaybı da transfer sezonunun kayıplarından sayılabilir. Teknik direktörlüğe getirilen Christoph Daum ise daha önceden bildiğimiz, tanıdığımız, başarılı bir teknik direktör. Hala çözülemeyen Güiza sorunuyla birlikte geciken yabancı oyuncu transferleri de bu sezon Fenerbahçe'nin eksilerinden.

Ben ankette kendi adıma oyumu Matteo Ferrari ve Michael Fink gibi kaliteli yabancıların yanında Nihat Kahveci ve istikbal vaadeden genç İsmail Köybaşı, Rıdvan Şimşek ve Erhan Güven'i getiren Beşiktaş'a verdim. Bence bu sezonun en akılcı transferini varolan iskeleti bozmadan eksik mevkilerine transfer yapan siyah beyazlılar gerçekleştirdi.

Keşke bizim ülkemizin insanları da yapılan her anketin soru bölümünü ''En çok hangi takımın taraftarı var?'' şeklinde algılamasa da, yapılan anketlerden daha sağlıklı sonuçlar çıkarabilsek...

1 yorum:

omanim dedi ki...

nihat bitik ferrarinin çok iyi bir futbolcu olduğunu sanmıyorum fink te tipik düz alman topçulardan kanımca.bence şu ana kadar transferde başarılı takım pek yok ama fenerle beşiktaşı kıyaslarsam uzak ara fener derim.ayrıca ismaili hiç dikkatli izlemedim ama güvendiğim kişiler çok iyi olduğunu söylüyor.rıdvan şimşek büyük takıma gelen tipik gençler gibi kaybolur gider.erkanda her kimse ikinci bir tuna üzümcü olur.