28 Temmuz 2008 Pazartesi

Anket Kapandı. En Avantajlı Fikstür Galatasaray'da.

Yüzeysel bakıldığı zaman şampiyon olacak ya da küme düşmeyecek, Avrupa Kupalarına katılacak takımların 34 maçlık önceden belirlenmiş fikstür doğrultusunda programını ve hazırlığını yapıp oynayacağı maçlara konsantre olması gerekir. Bu açıdan bakıldığında fikstürün pek önemli olmadığı görülür.

Bundan birkaç gün önce, son yıllarda ratingi yüzünden Fenerbahçe'nin fikstürünün çekilmediğini yayıncı kuruluş tarafından ''belirlendiğini'' düşündüğüm için bir yazı yazmıştım. Arkasından da bu tip bir anket yaparak, az çok fikrimin doğruluğunu öğrenmeye çalıştım. 27 oyun sadece 4 tanesini alabilen Fenerbahçe bu kura çekiminden en zararlı çıkan takım olarak gözükmüş anketimde. 9 oy alan Beşiktaş'ı 12 oyla Galatasaray geçmiş ve en avantajlı fikstüre sahip takım olarak gözükmüş. Fikstürü inceledikçe başka detaylarda çarptı gözüme, örneğin Galatasaray ile İstanbul'da oynayacak takımların bir önceki maçlarının da deplasmanda olması. Tüm ekipler üstüste 2 deplasman oynayacak ve bunların ikincisi Galatasaray deplasmanı. Çok fazla mı komplo teorisi üretiyorum acaba? Ya da Trabzonspor Camiası'nın Fenerbahçe'ye bakışı belli olduğundan son iki sezondur hep ligin son maçlarını bu iki takımın Trabzon'da oynamasının sebebi, bir şike ihtilamine karşı önlem midir? Hepimiz biliriz ki, Trabzonspor'un küme düşmesi kesinleşip Fenerbahçe maçına öyle çıksa bile maça tüm gücüyle asılır ve kazanmak ister. Para ya da hatır teklif dahi edilemez. Belki de uzmanlar bu sezon ligin bu iki takım tarafından finalleceğini ve son maçı oynayıp şampiyonu belirlemesini istemişlerdir. Eğer niyet buysa umarım gerçekleşir ve 1996'nın rövanşı niteliğinde bir maç olur.

Herşeye rağmen kafamdaki tüm teorileri temizleyip ligin tadını çıkarmaya çalışacağım, işin güzel yanı ise Bülent Demirlek ve Hakan Sivriselvi gibi adamlar bu ligde olmayacak, inşallah yerlerine yenilerini tayin etmemişlerdir diye de umarak...

Hiç yorum yok: