29 Temmuz 2008 Salı

Fenerbahçe SK - MTK Budapest

Yarın akşam saat 21:00'de Fenerbahçe resmi maçlardaki sezon açılışını MTK Budapeşte ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu maçıyla yapıyor. Deivid de Souza, Wederson da Silva ve Tümer Metin bu karşılaşmada sakatlıkları dolayısı ile forma giyemeyecekler. Karşılaşmayı Belçika Futbol Federasyonu'ndan Serge Gumienny yönetecek.

Maçtan bir gün önce maç kadrosuna Mateja Kezman ve Maldonado'yu almayarak (bana göre) büyük bir sürpriz yapan Luis Aragones sanki bu hareketiyle maça tek forvet başlayacakmış izlenimi verdi, belki de Shaktar Donetsk maçında olduğu gibi, Semih'i orta sahaya yakın oynatıp okçu Güiza'yı forvette Alex ve Semih ile besleyecek. Maça çıkması muhtemel kadro ise:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Edu Dracena
Diego Lugano
Roberto Carlos
Selçuk Şahin
Colin Kazım Richards
Uğur Boral
Alex de Souza
Semih Şentürk
Daniel Güiza

şeklinde gözüküyor, ancak içimden bir ses Semih Şentürk'ün yerine Emre Belözoğlu'nun ve Uğur Boral'ın yerine Gürhan Gürsoy'un da oynayabileceği şeklinde. Fenerbahçe'nin MTK takımını fazla zorlanmadan gerekli skoru elde edip geçmesi gerekiyor. 10 yıl önce yaşanılan acı tecrübenin bu maçın psikolojisine etki edeceğini düşünmüyorum. Yalnızca henüz sezon başı olması, sakatlıklar ve hakem faktörleri tesir edebilir Fenerbahçe'nin alacağı skora. Ben kefenin iki tarafındaki takımlara baktığıma Fenerbahçe'nin ağırlığının MTK ile karşılaştırılamayacağını düşünüyor ve rahat bir galibiyet bekliyorum. İddaa oranlarında da Fenerbahçe 1.05 ile tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında ki en favori takım konumunda.

Karşılaşmayı şifreli yayında D-Smart'ta izleyeceğimizi hatırlatıyor, temsilcimize Macar rakibi karşısında başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok: