30 Temmuz 2008 Çarşamba

Kolay Oldu.

Fenerbahçe ilk golü bulduktan sonra kontrollü ve rölantide götürdüğü MTK Budapeşte karşılaşmasını rakibine tek pozisyon dahi vermeden 2-0 kazanarak, deplasmandaki maç öncesi işi bitirdi denecek kadar rahatladı.

Maçın başlamasıyla birlikte rakip kaleyi abluka altına alan, Alex'in önderliğinde soldan Uğur ve Roberto Carlos, sağdan Gökhan ve Kazım ile etkili olup iki forvet Semih ve Güiza'ya sık sık pozisyon hazırlayan Fenerbahçe aradığı golü 15. dakikada Roberto Carlos'a göre yeterince sert olmayan ancak müthiş bir falso alan şutuyla buldu. Golden sonra daha kontrollü ancak baskısını azaltmadan oynayan Fenerbahçe, özellikle de Güiza'nın gününde olmamasından dolayı devreyi 1-0 ile kapattı. İkinci yarıda ilk yarının kopyası gibi geçti. MTK savunma yapıp kontraatakla gol bulmayı, Fenerbahçe'de farkı artırıp kendine yetecek skoru bulmaya çalıştı. 59. dakika da Selçuk'un şutuyla farkı ikiye çıkartan Fenerbahçe'de kalan dakikalarda Colin Kazım'ın tek kişilik şovu sahne aldı. Aldığı her topta sağ kanadı felç ederek geçen, rakiplerine sahayı dar eden Kazım, buna rağmen getirdiği toplarda isabetli ortalar yapamadı. Fenerbahçe adına sahanın en kötüsü olan Daniel Güiza Semih Şentürk'ün ortasında mutlak bir golü kaçırıp farkın açılmasına yardımcı olamadı. Uğur Boral'ın yerine Gürhan Gürsoy'un, Semih Şentürk'ün yerine Emre Belözoğlu'nun oyuna girmesiyle hücum gücünü tekrar tazeleyen Fenerbahçe pozisyonlar yakalasada farkı üçe çıkaramadı.

Maçta Kazım ve Emre'nin birer şutu direkten dönerken, Selçuk Şahin sarı kart gördü. Maçın hakemi de kolay maçı kolay bir şekilde idare etti.

Fenerbahçe adına Edu ve Lugano başta olmak üzere çok çalışan Uğur Boral ve Gökhan Gönül'de maçın iyilerindendi. Ön libero transferinin mutlaka gerekli olduğu Selçuk Şahin'in bu geceki performansıyla gözler önüne serilmiş oldu. Gereksiz bir kart görmesinin ötesinde saatli bomba gibi ve ne zaman ne tür bir hata yapacağı belli değil. Yine de tüm iyi niyetiyle elinden geleni yapıp orta sahayı ayakta tutmaya çalıştı. Roberto Carlos ve Gökhan Gönül hazır bir görüntü verirken, Daniel Güiza'nın zamana ihtiyacı olduğu gözüktü. Genel hatlarıyla Fenerbahçe oyun disiplininden 90 dakika boyunca kopmayan rakibi karşısında yeterli skoru almayı bildi.

Emre Belözoğlu oyuna girdikten sonra gerek orta sahayı toparlaması, gerek driplingleri, gerekse Kaptan Alex ile olan uyumuyla ne kadar isabetli bir transfer olduğunu oynadığı kısa süre içinde gösterdi. Umarım sakatlık sorunu yaşamaz çünkü Emre Belözoğlu'nu izlemek gerçekten büyük bir keyif...

1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Fenerbahçe, tarihinin en iyi kadrosunu kurdu bence.Teknik direktörleri de bu kadroyu yönetebilecek kapasitede.Sezon başı itibariyle tek eksikleri Defansın önünde oynayacak adam eksiği.Alonso ve Senna gibi oyuncuların adı geçiyor.İkisinden birisi alınabilirse Fenerbahçe'nin önünde durulamaz bence.Başarının gelmeme olasılığı ağır sakatlıklar ve formsuzluk olabilir. Yoksa Bu kadro siler süpürür.Bu sene bir iddiam var.Fenerbahçe Bütün derbileri kazanır.
Bakalım,Görelim.