16 Temmuz 2008 Çarşamba

Trabzonspor Alpella'nın Haklarını Resmen Satın Aldı.

Trabzonspor Ülker Grubu ile bir süredir yaptığı görüşmelerden netice almayı başardı ve Alpella Basketbol Takımı'nın tüm haklarını alarak önümüzdeki sezon Trabzonspor ismi ile 2. Basketbol Ligi'nde oynaması kesinleşti. Yapılan anlaşma gereği, takımın ismi Trabzonspor olacak ve isminin sonuna Alpella markası eklenmeyecek. Alaattin Yakan'ın coach olarak takımda kalması kesinleşirken, basketbolcu kadrosuda şu şekilde oluşacak:

Ogün Sevinç
Kerem Öztoprak
Burak Yönder
Recai Öztürk
Volkan İncekara
Birkan Batuk
Umut Tınay
Roman Tok
Ufuk Yanar
Can Özcan
Engin Algın
İsmail Esmeray

Bu kadronun haricinde transfer çalışmaların devam edeceği ve kadroya bir yabancı(ABD) oyuncunun da katılabileceği bizzat başkan yardımcısı Saner Ayan tarafından açıklandı. Varolan kadrodan sadece Umut Tınay'ı tanıyorum. Takviye olmazsa bu isimlerle Beko Basketbol Ligi'ne çıkmakta zorlanabiliriz, takviyelerden sonra tekrar Trabzonspor Basketbol Takımı hakkında bir yazı hazırlamaya çalışacağım.

Bu oluşumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür etmekten başka da birşey gelmiyor aklıma, uzun süredir hayalini kurduğum basketbol takımımız sonunda karşımda duruyor işte...

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Alpella tr. spor'a 2.ligde başarılar dilerim. Formadaki mor renk bordo mu olacakmış şimdi???

Faruk dedi ki...

Tekrar etmekte fayda var anlaşılan:Trabzonspor Alpella'nın ismi de dahil olmak üzere renkleri, coachu, idman yaptığı topları, pota filelerini falan herşeyini SATIN ALDI. Alpella'nın hakları ismi de dahil olmak üzere Trabzonspor'undur artık. Elma ile armutu karıştırmayalım, Fenerbahçe basketbol şubesi Ülkerspor'un himayesine girmiştir o yüzden adı Fenerbahçe Ülkerspor olmuştur. Colaturka Beşiktaş'a sponsor olduğu için ismi Beşiktaş Colaturka olarak geçer, ama kontrat bittiğinde bu mesela Beşiktaş TT Bank olabilir yeni sponsorla, ancak Fenerbahçe bu hakka sahip değil, çünkü Ülkerspor haklarını Fenerbahçe Spor Kulübü'ne satana kadar takımın ismi Fenerbahçe Ülkerspor olarak geçecektir. E tabi Fenerbahçe'nin de basketbol şubesini Ülker'e satması ve takımın isminin Ülkerspor olması da olasılıklar dahilindedir. Trabzonspor Alpella Basketbol Kulübünün haklarını alarak mor rengi ister bordo ister eflatun ister bej yapma hakkına sahip olmuştur. Yani şayet Trabzonspor önümüzdeki sene Beko Basketbol Ligi'ne yükselirse bordo mavili ve sarı lacivertli ekibin arasındaki maç Trabzonspor-Fenerbahçe Ülkerspor ya da Fenerbahçe Ülkerspor-Trabzonspor olarak oynanacaktır. Umarım izah edebilmişimdir.

Unknown dedi ki...

Çok güldürüyorsun beni sayın admin, madem öyle , efendi gibi bünyeniz içinden çıkarsaydınız trabzon basket takımını, ne diye alpella ile birleştiniz o zaman? yok başına şu isim geliyormuş, yok kıçına şu lakap geliyormuş, geçiniz bunları. tükürdüğünü yalamakta bir erdemdir. bütün trabzonlular şunu beyinlerine kazısınlar, son 2 yılın şampiyonu FENERBAHÇEDİR ve tarih bunu böyle yazacaktır. çatlayın kudurun çamur atın köpürün saçma sapan tahminler yapın ama bu böyledir!!! HER ZAMAN HER YERDE TÜRKİYENİN EN BÜYÜĞÜ FENERBAHÇEDİR! Kendinizi küçük ve komik durumlara dahada kötü düşürmeyin sayın alpella tr. camiası.

Faruk dedi ki...

Ben geçmiş iki sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülkerspor'u tekrar kutlar, önümüzdeki sezon Basketbol 2. liginde Trabzonspor'a başarılar dilerim. Tarih şampiyonları tabi ki ismileriyle yazacak, son iki sezon şampiyon olduğuna göre ister büyük harflerle ister küçük harflerle nasıl yazarsak yazalım şampiyon Fenerbahçe Ülkerspor'dur.Tekrar tekrar tebrik ederim, emeği geçen Fenerbahçe Spor Kulübünü ve Ülker Grubu'nu. Bir taraf renklerini ve taraftarını bir tarafta oyuncularını ve maddi gücünü koyunca ortaya şampiyonlukların gelmesi de kaçınılmaz oluyor. Bu ortaklığın devamını temenni ederim...

Faruk dedi ki...

Ben geçmiş iki sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülkerspor'u tekrar kutlar, önümüzdeki sezon Basketbol 2. liginde Trabzonspor'a başarılar dilerim. Tarih şampiyonları tabi ki ismileriyle yazacak, son iki sezon şampiyon olduğuna göre ister büyük harflerle ister küçük harflerle nasıl yazarsak yazalım şampiyon Fenerbahçe Ülkerspor'dur.Tekrar tekrar tebrik ederim, emeği geçen Fenerbahçe Spor Kulübünü ve Ülker Grubu'nu. Bir taraf renklerini ve taraftarını bir tarafta oyuncularını ve maddi gücünü koyunca ortaya şampiyonlukların gelmesi de kaçınılmaz oluyor. Bu ortaklığın devamını temenni ederim...

Adsız dedi ki...

Öncelikle herkese selam ederim:))lafı uzatmadan konuya girelim bu yılın tartışmasız en flaş takımı trabzonspor bu sene her alanda olduğu gibi basketboldada ne kadar iddalı olduğunu herkese gösterdi.Bundan önce futbolda ilk yıllarında nasıl fırtına gibi estiğini istanbul kulüplerine nasıl nal toplattığını bütün türkiye biliyor şimdi sıra baskete geldi ve sayfadakı bazı arkadaşlarımızın endişerlini kaygılarını yerinde buluyorum onlar kaygılanmıcakta bizmi kaygılanıcaz.Bizim nasıl inatçı ve kararlı olduğumuzu tüm dünya biliyorrr...Bundan sonrası artık salonda konusucazz...

Unknown dedi ki...

Globalleşen yeni dünya düzeninin bir parçası ve bir gerçeğidir artık bu amatör sporlarda ki klüp-şirket paslaşmaları. Emin olunuz ki Ülker, Fenerbahçe ile birleşerek, tek başına mücadele ettiği günlerden çok daha fazla kar eden bir yapıya bürünmüştür. Bu karı da en fazla Fenerbahçe ile birleşerek elde edeceklerini için bu seçimi yapmışlardır. Sponsor veya şirket desteği olmadan klüp takımlarının amatör branşlarda başarılı olabilmesi ihtimali, trabzonun son şampiyonluğu gibi artık çok gerilerde kalmıştır. Sizin hep küçümseyip, kendinizce tanımadığınız bu birleşme bizlere 2 sene üstüste şampiyonluk mutluluğu yaşatmıştır. Bu mutluluğun ne olduğunu, neye benzediğini, nasıl manevi bir haz verdiğini dünya gözüyle tadamayan bir kuşağın örneği olarak, sürekli şampiyon olan camialara karşı tarifi mümkün olmayan kıskançlıklar içinde bulunmanız çok şaşılacak bir olay değildir tabi ki ama şu son alpella olayını yorumlama biçiminiz beni gerçekten çok şaşırttı. Eğer önceki dönemlerde Fenerbahçe ülkerspordan ülkerspor diye bahsetmemiş olsaydınız ve bu birleşme olayına bu kadar alaycı bir tavırla yaklaşmasaydınız, şu an bende bu yazıyı yazmıyor olacaktım. Ama benzeri şirket flörtleri başınıza gelince aniden yan çizip durumu kılıfına uydurma politikanız sizin gibi ilkeli bir admine yakışmıyor. Delikanlı gibi sap döner keser döner, gün olur hesap döner diyip arkadaşlar ben tükürdüğümü yaladım, tüm fenerli dostlardan da özür dilerim diye bir açıklama beklerdim sizden ama entry de bu konuya hiç değinmemeniz isyanıma sebep oldu. Güzel haber ve yazılarınızın sürmesini dilerim. Sitenizi sıkı takibim daim olacaktır. Başarılar..

Faruk dedi ki...

Sayın Demirel;

Kendi adıma söylüyorum:
1-Ne Fenerbahçe ve Ülkerspor'un birleşmesine karşıyım ne sponsor desteğine karşıyım ne de Fenerbahçe Ülkerspor'un şampiyonluklarına itirazım var, bu oluşumların hepsine saygım sonsuz.

2-Eğer ortada Fenerbahçe ve Ülkerspor'un yaptığı gibi bir birleşme olsaydı emin olun kendi takımımızla da dalga geçer, gülme komşuna gelir başına derdim, ancak durum biraz farklı çünkü Alpella zaten Ülker'in bir çikolata markası yani Ülker bünyesinden çıkan bir ürün, hem Fenerbahçe Ülkerspor'a altyapı olsun hem de ürün reklamı olsun diye kurulmuş bir takım ve şu an 2. ligdeler. Ülkerspor zaten sizinle birleşti bizimle birleşemez, Alpella kulübünün yani yan kuruluşunun haklarını Trabzonspor'a devretmiş durumda, çok açık ve net.

3-Yukarıda bir soru sormuştunuz, madem birleşme yok o zaman kendi bünyenizden bir takım çıkarsaydınız diye, bunu şöyle yanıtlayabilirim: Zaten haklarını devretmeye hazır, elinde bir kadrosu ve bir coachu bulunan bir 2. lig takımı varken, neden en baştan mahalli liglerde sürüne sürüne Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaya çalışan bir takım kurulsun ki. Şu ana kadar futbola harcanan para 27 milyon euro'yu bulmuşken kulübümüzün yapısı bu oluşumu kaldırabilir mi? Şu an hem maliyeti daha az hem de sponsor desteğinin olduğu bir oluşuma imza atılmış durumda. Dediğiniz gibi olabilseydi Roman Abramovich'te Chelsea'yi satın almak yerine sıfırdan bir takım kurabilirdi, ancak emin olun maliyeti çok daha fazla olurdu.

4-Umarım yukarıda yazdıklarımla ortada bir yan çizmenin olmadığını, ilkelerimden ödün vermediğimi, anlamışsınızdır.

5-Takdir edersiniz ki mahalli ligde oynayan bir takıma sponsor bulmak ne derece zor olur ve takımın ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilir. Kulübün sırtında kambur olmasındansa kulübe gelir sağlayabilecek bir oluşum içinde olmamızı tercih ederim.

6-Yıllardır hayalini kurduğum basketbol takımımız kuruldu, stadımız baştan aşağı değişti, 30 bin euro ya loca sattık bu sene tarihimizde ilk kez, uzun süredir hasret kaldığımız genç yıldızlar transfer ettik futbol kulübüne, Trabzon'da şu anda yeni bir salonun inşaatı yapılıyor ve Trabzonspor TV 2-3 ay içinde yayında, Avni Aker Stadyumu baştan aşağıya restore edildi, kapasite 5000 kişi artırıldı,geliyoruz sevgili Demirel, eski Trabzonspor'a saygı ve özlem duyan birisi olduğunuzu biliyorum, Fenerbahçe olamazsa Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğinizi de biliyorum, şu an sevinçliyiz, heyecanlıyız ve sabırsısız, bilmiyorum camianın duygularını yeterince ifade edebiliyor muyum?

Sonuç olarak:Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım ile başlayan atılımını 10 sene sonra ne Galatasaray ne Fenerbahçe'de görüyorum. Bu atılımın bir benzerini şimdi kendi kulübüm Trabzonspor'da görüyorum ve gerçekten çok heyecanlanıyorum...

Unknown dedi ki...

Sayın admin, bana satırlar dolusu neden alpellanın haklarını aldığınızı yazmışsınız. Büyük bir sabırla okudum. Benim anlatmak istediğimi başka bir şekilde aynısını yazmışsınız. Herhalde ve tabiki de sırtınıza bir kambur bu durum, ve tüm klüpler için amatör branşlar aynı durumda. Yapılan işte çok doğal ve doğru. Ama siz işin özünü anlamayıp hala aptala vuruyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda fenerbahçe ülker'e ülker diye bahsettiğinizi ve bu birleşmeyi tanımadığınızı defalarca dile getirmenize rağmen şimdi buna itirazım yok diyorsunuz. Lütfen bana yeni bir faruk said serisi yaptırmayın, elimde bir sürü belge ve döküman var akıllı olun, burayı telegole çevirtmeyin bana, serhat ulueren nam-ı diğer gargamele çeviririm seni :)
Trabzondaki güzel gelişmeler tüm samimiyetimle söylüyorum ki benide çok heyecanlandırıyor. Ligimizde artık unutulan efsanelerin tekrar ortaya çıkması şart. Bunu bir zaruriyet olarak görüyorum. Beşiktaştan bir süre daha bir cacık olmayacağı aşikar ama trabzondaki gelişmeler çok güzel. Kendi takımımdan daha çok trabzonun muhtemel 11'ini kağıda döküyorum bu aralar kendimce ve ortaya çıkan tablo beni sevindiriyor. Son yıllarca heyecanı iyice kaçan ve monotonlaşan ligimizin bu sene çok farklı geçeceğini düşünüyorum. Bu oluşumu başlatan Sadri Şener yönetimi ve Ersun hocayada sonuna kadar sahip çıkılmasını istiyorum.
Sevgiler.

Murat YILMAZ dedi ki...

Trabzon'daki basket kültürünü bilmiyorum ama renkli camiasıyla basketbol ailesine katılmasına sevindim. Birinci lige çıkacaklarından kuşkum yok. 1-2 transferle bu iş olur. Bu işler sponsorsuz olmuyor. NBA'de bile bütün takımların arkasında görülmeyen sponsorlar var, bunlara belediyeler dahil. Utah belediyesinin Jazz'a verdiği paraları ve imkanları yakından biliyorum. Dolayısıyla Faruk kardeşimiz bizim Ülker'le olan olayımızla dalga geçerken, kendilerinin Ülker'in çikolata takımıyla birleşeceğini tabiki düşünememişti. Neyse hayat işte, herşey olabiliyor. Kafamızı kızdırmayın çikolatanın markasını değiştiririz, sponsorsuz kalırsınız, ona göre!

Murat YILMAZ dedi ki...

bu arada umut kınay dört büyük takımda forma giyen ilk basketçi olacak :)

Murat YILMAZ dedi ki...

Tınay olacaktı pardon :)

gülşah dedi ki...

Sevgili admin ve yorumcuları...Birazcık objektif olalım lütfen:)