28 Temmuz 2008 Pazartesi

Unutulmaz Maçlar Serisi (Fenerbahçe:6 Galatasaray:0 6 Kasım 2002)

6 Kasım 2002 tarihini ne Fenerbahçeliler ne de Galatasaraylılar herhalde asla unutamayacaktır. İki ezeli rakip arasında öyle sıkça görmeye alışık olmadığımız bir skor Fenerbahçe'nin lehine Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun skor tabelasına işlenirken, aynı zamanda tarihe geçiyordu.

Fenerbahçe karşılaşmaya;

Rüştü Reçber
Fatih Akyel
Ümit Özat
Ogün Temizkanoğlu
Yusuf Şimşek
Samuel Johnson
Ariel Arnaldo Ortega
Miroslav Stevic
Tuncay Şanlı
Serhat Akın
Washington

ilk onbiriyle çıkarken, Galatasaray ise;

Faryd Aly Mondragon
Ümit Davala
Emre Aşık
Bülent Korkmaz
Hakan Ünsal
Ayhan Akman
Joa Batista
Ergün Pembe
Fabio Pinto
Hasan Şaş
Christian

onbirini tercih etmişti. Aslında maça Galatasaray iyi başlamış ve daha organize bir görüntü veriyorken 9. dakikada kazanılan korner atışında, Ortega'nın ceza alanı içine ortaladığı topu kafayla ağlara gönderen Tuncay Şanlı gol perdesini aralıyordu. Golden sonra oyunun kontrolü yine Galatasaray'a geçmiş gibi gözükürken, Fenerbahçe frene basmış bir haldeydi. 38. dakikaya gelindiğinde son derece şık ve organize bir atakta Ümit Özat'ın sağdan arka direğe kestiği ortaya bomboş durumdaki Ortega kafayı vuruyor, Mondragon'un da hatalı çıkışının sayesinde top boş kaleye ilerliyordu. 2-0. Devre biterken Aziz Yıldırım bizzat hoparlörlerden sahaya yabancı madde atılmaması gerektiği anonsunu yapıyordu. Gerçekten de sahanın içindeki pet şişe sayısı azımsanmayacak rakamlarla ifade edilebilirdi. İkinci yarının başlamasına az bir süre kala Fatih Terim kulübedeki yerini almaya giderken havada kendisine doğru süzülen bir pet şişeyi yarım voleyle savuşturuyor, yaşadığı gerginliği belki de böyle ifade ediyordu. Kurt hoca aynı zamanda asli işi olan teknik direktörlüğü yapıp ikinci yarıya Ayhan Akman'ın yerine Arif Erdem'i alarak başlıyordu.

İkinci yarının hemen başlarında Arif Erdem yüzde yüzlük iki golü kaçırırken 58. dakika da ise Ariel Ortega Ümit Davala'ya kontrolsüz ve sert bir faul yapınca hakem Mustafa Çulcu Arjantinli oyuncuyu tereddütsüz kırmızı kartla cezalandırıyordu. Herkes dengelerin eşitleneceğini, Galatasaray'ın oyuna ortak olacağını düşünürken 69. dakikada ikili oyunlar ve verkaçlarla rakip cezasahasına giren Serhat Akın Stevic'in soldan yaptığı ortaya dokunup aradaki farkı üçe çıkarıyordu. Bu dakikadan sonra Galatasaray oyun disiplininden tamamen kopuyor, rakibinin üzerine saldırdıkça kalesinde ciddi gol pozisyonları yaşamaya başlıyordu. 75. dakikada Galatasaray bir ofsayt taktiği denerken Serhat Akın kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve topu Mondragon'un bacaklarının arasından ağlara gönderip skoru 4-0 yapıyordu. Fenerbahçe tarihi fark için rakibinin üstüne gitmeye başlıyor 79. dakikada bu sefer Ceyhun Eriş Kolombiyalı kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve klas bir vuruşla takımının beşinci golünü Galatasaray ağlarına bırakıyordu. 84. dakikada Emre Aşık hakemden kırmızı kartı görüp sahadaki futbolcu sayısını iki takım içinde eşitlerken, bir golde ben atayım diye ileri çıkan Ümit Özat 87. dakikada tarihi skoru tabelaya yazdırıyordu. Fenerbahçe:6 Galatasaray:0...

2 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Malesef askerde olduğum için o maçı GS'li komutanımla radyodan beraber dinlemiştik. 6 olduğunda oha ama çok oldu diye tepki vermiştim, az kalsın askerliğim uzayacaktıç

Unknown dedi ki...

O sırada 6.saray'ın başında Fatih Yerim dışında aklı başında bir hoca olsaydı maç en fazla 3-0 biter, bir hafta sonra da bu maç bir daha hatırlanmaz, sıradan ve seri 6.saray galibiyetlerimizden biri olarak tarihteki yerini alırdı. 2. 6.saray macerasına ayakları yere basmadan göklerde başlayan Yerim bi süre sonra boyunun ölçüsünü almış, 'in the tabela'da çok gerilerde kalmış ve kendisine milli takım kapısı açılmasa kariyerine sil baştan yapması gerekecek bir durumda klubünden kovulmuştur. Yatsın kalksın Ulusoysuza dua etsin onu milli takımın başına getirdi diye, yoksa şimdi Yeniasır gazetesi spor sayfası manşetlerini üzerinde Göztepe formasıyla, ''klübümüzü çok yakında eski günlerine döndüreceğiz'' demeçleri süslüyor olacaktı.