19 Temmuz 2008 Cumartesi

Fahri Tatan ve Beşiktaş'ın Yönetim Şekli

Fenerbahçe'nin kötü bir performans gösterdiği yılların birinde, teknik direktörlük koltuğu Tamer Güney'e kalmıştı. Muhtemelen Pierre Van Hoojdonk gelmeden 1 sezon önce. Tamer Güney o dönem Fenerbahçe'de altyapının başındaydı. Fenerbahçe teknik direktörlüğüne Tamer Güney gelirken, yanında da altyapıdan birkaç oyuncuyu A takıma getirmişti. O oyunculardan biri de genç Fahri Tatan'dı. Fenerbahçe ile Gençlerbirliği Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yağmur altında müthiş bir maç oynarken, Fahri Tatan'da Fenerbahçe forması altında yıldızlaşıyordu. Sonrasında yeni transferler, yeni oluşum derken Fahri kendini o kadronun dışında buldu. Çaykur Rizespor'da oynarken hocası Rıza Çalımbay olmuştu. Atom Karınca'da Beşiktaş'ın başına geçerken O'nu ve Koray'ı yanında Beşiktaş'a götürmüştü. Beşiktaş'ta sergilediği performansla A Milli Takıma kadar yükselen Fahri Tatan sonrasında kiralık olarak anadolu takımlarında oynamaya başladı. Bu sezon başında Beşiktaş ile birlikte Avusturya kampına katılan ve söylenenlere, yazılanlara göre oldukça iyi bir performans gösteren Fahri (bir hazırlık maçında aşırtma attığı golü gördüm, Alex de Souza atsa maaşına zam isterdi, öyle güzel bir goldü) takımda yine de tutunamadı ve Konyaspor'a bonservisi ile birlikte satıldı. İşin ilginç olan tarafı ise, ne hocası Ertuğrul Sağlam'ın ne sözde menajer Sinan Engin'in ne de yönetim kurulundan herhangi aklıselim bir adamın Fahri'ye ''hizmetlerin için teşekkür ederiz, bundan sonra beraber çalışamayacağız'' dememesiydi. Fahri cep telefonuna gelen bir mesajla Konyaspor'a transferini öğreniyor, teyit etmek için de birilerini arıyordu Beşiktaş Kulübü'nde!

Fahri Tatan'ı hocası tercih etmemiş olabilir, ya da alternatifleri vardır, ihtiyaç yoktur bu takımda, apayrı birşey. Benim dışarıdan gördüğüm kadarı ile Fahri Tatan'ın gönderilmesi büyük bir yanlış, gönderiliş şekli ise büyük bir çirkinlikti...

3 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Fahri çok traş bir futbolcudur, al gülüm ver gülüm tadında. Alt seviye takımlarda oynayabilir. Üst düzey takımlarda asla. BJK yönetimi hangi işi doğru yapmış ki futbolcusunu satmayı doğru yapsın. Bu arada sevgili admin Fahri'nin Fenerbahçede Gençlere karşı oynadığı maçla ilgili bir yorum yapmışsınız, o maçta Fahri son 15 dakikada oyuna girmişti ve hiç fark edilmemişti, sanırım başka bir oyuncuyla karıştırdınız?

Faruk dedi ki...

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının 2-2 bittiğini ve Fahri Tatan'ın da bir gol attığını anımsıyorum sanki. Ama maçları karıştırmış ya da tamamen hayalimde yaratmış olabilirim:)

Faruk dedi ki...

Düzeltmekte fayda var o karşılaşma 2002-03 sezonunda oynanmış ve 3-3 sona ermiş ancak gollere ve maç kadrolarına henüz ulaşamadım...