18 Temmuz 2008 Cuma

Özdeşleştiği Kulübünden Ayrılıp Ezeli Rakiplere Transfer Olan Oyuncular

1-Yakın zamanda Tümer Metin ve Rüştü Reçber karşılıklı yaptığında artık profesyonel çağlara geldiğimiz için çok yadırganmadı. Ama yine de bilhassa Tümer Metin Beşiktaşlıların çok sevdiği bir futbolcu olduğu için arkasından uzun süre ağıtlar yakılmıştı.

2-Tanju Çolak efsaneleştiği Galatasaray serüveninden sonra Fenerbahçe'ye transfer olmuş, yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçe forması ile ''bir maçta en çok gol atan futbolcu rekorunu'' kırmış (Karşıyaka'ydı herhalde 6 gol atmıştı Karşıyaka'ya 7-1 biten maçta ama beni meraklandıran diğer golü kimin atığı oldu) gol kralı olmuş ama ne Galatasaraylı Tanju olarak kalmış, ne Fenerbahçeli Tanju olmuş, ne de Hülya Avşarlı Tanju olarak anılmıştı.

3-Haim Revivo'da Fenerbahçe'den Galatasaray'a geçtiği zaman ''Hain'' Revivo olmuş, ilk çıktığı maçta sarı-kırmızılı forma altında hat-trick yapmış, sonra ortalarda gözükmemiştir.

4-Sergen Yalçın ise dört büyükleri dolaşarak türünün tek örneği olmuş şahsına münhasır bir arkadaşımızdır.

5-Ogün ve Abdullah Fenerbahçe'nin yıllar boyu uğraşıp sonunda elde ettiği oyunculardır. Ogün ve Abdullah ne zaman Avni Aker'e gelse, Ogün hep alkışlanır, Abdullah ise yuhalanırdı. Bu arada ikisinden biri bize gol atacak diye her Fenerbahçe maçında mideme kramplar girerdi. Abdullah işi cıvıtıp Galatasaray'da da oynamıştı bir dönem.

6-Marcio Nobre'de geldi aklıma, Fenerbahçe'den Beşiktaş'a geçtikten sonra ki ilk Fenerbahçe maçında hangi aklıevvelin düşüncesiyse maça kaptan olarak çıkmış, başı göğe ermiştir.

7-3-0'dan 4-3'lük unutulmaz maçın Fenerbahçe formasıyla hat-trick yapan oyuncusu(inşallah yanlış hatırlamıyorumdur, Aykut'un attığı müthiş golü kesin hatırlıyorum da) Galatasaray'a geçtikten sonra asla eski Hasan Vezir olamamıştır.

8-Yurtdışından aklıma gelen ilk örnek tabi ki Luis Figo. Figo Katalanlar ona tapmaya başlamışken Real Madrid'e geçmiş, çıktığı ilk Camp Nou maçında korner atmaya giderken üstüne yağan yabancı maddeleri görünce sağ elinin baş parmağını havaya kaldırarak ''bravo bravo aferin size'' protestosu yapmış, ama Eto'o müthiş oynamış ve maçı FC Barcelona'nın kazanmasını engelleyememiştir.

Bu listeye Elvir Baliç ya da Emre Belözoğlu gibi araya takım ya da takımlar sıkıştıran oyuncuları dahil etmediğimi de belirtmeliyim.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

94-95 sezonunda Feyyaz Uçar Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve orta şeker bir sezon çıkarmıştı. Sezon başında büyük ümitlerle transfer edilen ancak oynadığı ilk maçta sakatlanan Pingel'in yerine transfer edilmişti. Bir sezon sonra Ali Şen'in gelmesiyle kadro baştan aşağı yenilenmiş ve bu yenilenen kadroda yer bulamayıp Antalyaspor'a kiraya verilmişti Feyyaz. Son oynadığı klüpte Kuşadasıspor'du yanlış hatırlamıyorsam.

Faruk dedi ki...

Feyyaz Uçar'ı atlamışız. Kuşadasıspor'da oynayıp futbolu bıraktığını çok iyi hatırlıyorum ama Kuşadasıspor şu anda nerelerde onu bilmiyorum...

gülşah dedi ki...

Napolyon ne demiş: PARA PARA PARA!!!:)

Adsız dedi ki...

Fener yine aldigi oyunculardan yararlandi Uzun sureler ama galatasaray ve besiktas o kadar sansli degiller bir tek rustu benim gorebildigim tutunabiliyor.

Adsız dedi ki...

Fener yine aldigi oyunculardan yararlandi bir süre ama gs ve bjk 1 mac oyanatabildi gordugum kadariyla bir tek rustu ve nobre bu genellemeyi bozuyor

fatih çimen dedi ki...

tümer için buna en iyi yorum beşiktaş çarşısı tarafından yapılmıştır oda şudur:
gitsen ne fark eder
kalsan ne fark eder
aldığın dolarlar elbet birgün biter beşiktaş çarşısı erkeğe küfür eder işte sen bu kadar zavallısın tümer

Unknown dedi ki...

Kendisi zavallı olan, yaşları 16-17 arasında değişen, beşiktaşın yıllarca iliğini kemiğini kurutan ve bugün artık tarihe karışmış olan çapulcular ordusu çarşı, Tümer için oturup saatlerce düşünüp, besteler yapıp, bunu stadta söylüyorsa bu gidişine ne kadar üzüldüklerini gösterir. Adam futbol hayatının son baharında bir şampiyonluk daha görmek için Fenerbahçe'ye gelmiştir ve bu amacında da başarılı olmuştur. Trabzon'da kalsa ölene kadar şampiyonluk yaşayamayacak olan Ogün ve Abdullah'ta son demlerinde kapağı Fenerbahçe'ye atıp bu muhteşem duyguyu tatmışlardır. 25 yıl öncede kalmış o inatçı ruh ve yaşadığı şehrin takımına bağlı olmak şampiyonluk getirmiyor. Vizyonu geniş bir yönetim, Türk futbolunu ve şartlarını çok iyi bilen zeki bir hoca, doğru takım iskeleti ve sağduyulu ve yapıcı taraftar gerekiyor. İlk 3'ü şu sağlanmış gibi gözüküyor senelerden sonra nihayet. Bundan sonra top yıllardır takımına destekten çok köstek olan taraftarda. Bu sağlanırsa ve başarılar artarda gelmeye başlarsa yıllarca kendinizi nasıl papila mapila geyikleriyle aldatıp aldandığınızı anlayacaksınız ve yanacaksınız boşa atılan yıllara. Başarı hırçın bir sudur, feriştahı gelse önüne engel koyamaz!

fatih çimen dedi ki...

hakan çok fenerbahçeli olarak düşünmüş gördüm ben seni
o savundugun tümer metiaber burası beşiktaş alayına gider uğraşma bizimle g..oğlanı fener diye haykıran......

Unknown dedi ki...

Fenerbahçeli olarak düşünürüm çünkü Fenerbahçeliyim bu bir. İkincisi de tümer'in neyini savunayım ki, ortada savunulacak bir konu yok ki. Çarşı oturup Tümer'in gidişine besteler yapıp küfürler etmişse bu ne kadar üzüldüklerini gösterir dedim ki sonun kadar haklıyım. Tümer'i önemsemeseler ne beste yapar ne de maçlarda küfür ederlerdi. Nasıl biz M.Yozgatlı, Ali Güneş, Mustafa Doğan ve Rüştü'yü hiç sallamıyosak aynen öle davranırlardı. Tümer'e bir hayranlığım ve sevgimde yok onuda belirteyim, bize 100. yılda lazımdı, o yıl görevini yaptı bu yeter. Artık yaşı 36, bu saatten sonra zaten bi cacıkta olmaz artık ondan.

fatih çimen dedi ki...

allah allah ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa mustafa doğan ali güneş rüştü kadıkoye beşiktaş formasıyla her gıttıklerınde fenerbahcelı taraftarlar tarafından kufur edılmemısmıydı kendılerıne
bız besıktas formasını gıyen futbolcunun profesyonellık !!! adına ezelı rakıplere gıtmesıne sıtem ettık kı tumer bızım ıcın degerlıydı hıc bır besıktaslının beklemedıgı bır seyı yaptı ki biz ona kufur etmedık cunku bız erkek adama kufur ederız bkz:alpay.......
ben tum ıctenlıgımle soyluyorum tumer fener forması ile fbtv de gorundugu anda beynımden vurulmusa donmustum ama neysekı serefsızın tekınden kurtulduk tarıhımızde ondan hep serefsızlık erbabı olarak bahsedılecek pembe teskere dıyorum ona en pembesınden
bıde mod. a sıtem edıyorum bu konuyu en can alıcılarını ayırıp acsaydın hasan vezır tumer tanju alpay gıbı
:D