23 Nisan 2010 Cuma

GAP Arena

Ne yalan söyleyeyim; Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finali belli olana kadar GAP Arena'nın varlığından bile haberbar değildim. Finalin oynanacağı stad olarak açıklanınca merak edip hakkında biraz araştırma yapmak istedim.

GAP Arena 32 bin kişilik bir stadyum ve son dönemde inşa edilen tüm stadlar gibi tüm tribünlerin üstü kapalı. Gençlik Spor ve Genel Müdürlüğü'nün inşa ettirdiği stadyum aynı zamanda tam olimpik. Yapımına 1992 yılında başlanan stadyumun yakın geçmişte bitirilebilmesi de ülkemize özgü ''nahoş'' durumlardan birisi sadece. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı bu stadın açılış maçı olmayacak çünkü Şanlıurfaspor ile İskenderun Demir Çelikspor arasında oynanan karşılaşmada bu stadyumun açılışı yapılırken, maçı 25 bine yakın futbolsever izlemiş.

İlk kez canlı yayınlanacak bir karşılaşma ile Şanlıurfa GAP Arena'yı da görmüş olacağız. Kayseri Kadir Has Stadyumu'ndan sonra Şanlıurfa GAP Arena'nın da hizmete açılması tabi ki ülkemiz adına sevindirici bir gelişme. Modern stadyumlar çoğaldıkça ülkemizde düzenlenecek olan büyük organizasyonlara daha hazır hale geleceğiz kuşkusuz.

2 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Sahanın sağ yarısına buğday ekmişler galiba...

Faruk dedi ki...

farmville gibi orası, bi tarafı wheat, bi tarafı red wheat :)