2 Nisan 2010 Cuma

Son Virajda Fenerbahçe

Sezonun belki de en sıkıntılı süreçlerini yaşayan Fenerbahçe, ligde son yedi haftaya girerken, hem ezeli rakibini deplasmanda yenip, hem de ligde ikinci sıraya yükselerek, önemli bir motivasyon kazanmış oldu. Buından sonrası ise sarı lacivertli oyuncuların şampiyonluğu ne kadar istediğine bağlı.

Bursaspor'un bir maç arkasında ikinci sırada bulunan Fenerbahçe'nin bundan sonra oynayacağı yedi maç şu şekilde sıralanıyor:

Fenerbahçe - Kayserispor

Ankaraspor - Fenerbahçe

Fenerbahçe - Beşiktaş

Kasımpaşa - Fenerbahçe

Fenerbahçe - Eskişehirspor

Ankaragücü - Fenerbahçe

Fenerbahçe - Trabzonspor

Fenerbahçe'nin bundan sonra oynayacağı altı maçın birbirinden zorlu olduğu su götürmez bir gerçek. Sezon başından bu yana takımda görülen en büyük sorun ise belli bir tempo düzeyinin üzerine çıkılamaması. Özellikle Alex ve Emre'nin sırtına binen yükle birlikte dönem dönem Özer Hurmacı'nın da bireysel çabalarıyla takıma katkı yaptığı dönemde, Andre Santos ve Lugano'da kritik gollere imza attılar.

Özellikle bu sezon yaşanan sakatlık sorunları da sarı lacivertlilerin başını ağrıtan en önemli hususlardan birisi olarak dikkat çekti. Deivid de Souza, Mehmet Topuz, Christian Baroni, Özer Hurmacı, Emre Belözoğlu, Diego Lugano, Uğur Boral gibi oyuncular sık sık sakatlık problemleri yaşayarak takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldılar. Devre arasında takımdan ayrılan Colin Kazım-Richards ve Roberto Carlos'un yerine transfer yapılmaması ile de kadrodaki alternatif sayısının azalması Daum'u güç durumlara düşürdü. Stoper mevkiinde Lugano - Bilica ikilisinin aynı anda sahaya çıkmadığı anda Fenerbahçe'nin yaşadığı sorunlar herkesin dilinde. Ayrıca sezon boyunca Daniel Güiza ve Semih Şentürk'ten yeterli verimi alamayan Fenerbahçe'nin hücum hattına devre arasında katılan Gökhan Ünal'da etkili bir çözüm olmadı.

Bundan sonrası için Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı tabi ki bir hayli yüksek. Ligin hiçbir döneminde zirveyle arasını 5 puandan fazla farka çıkarmayan sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda geldikleri bu kritik virajı artık kazasız belasız dönmek zorundalar. Christoph Daum'un takımının artık hata yapma lüksü yok ve tecrübeli oyuncularıyla bu ligi götürebilecek kapasiteye sahipler.

Hiç yorum yok: