6 Nisan 2010 Salı

Son Virajda Beşiktaş

Aslında geçen hafta arası bitirecektim zirvedeki dört takımın son yedi hafta da oynayacakları maçların değerlendirmesini ancak iş yoğunluğu dolayısı ile bu haftaya sarktı. Gerçi Galatasaray'ın son Sivasspor beraberliği ile yarıştan kopmasından sonra değerlendirecek tek takım olarak Beşiktaş kaldı.

Beşiktaş'ın sezon içerisinde gösterdiği inişli çıkışlı grafiğin ardından yine de zirve yarışının içinde kalması aslında biraz da rakiplerinin savurganlığıyla paralel. Sezon başından beri ne Bobo'dan, ne Holosko'dan ne de bir diğer yıldız Tello'dan tam olarak verim alamayan Beşiktaş'ın kilit oyuncusu Ernst'te geçen seneki ''10 kaplan'' gücünü bu sezona yansıtamadı. Nihat Kahveci'den beklenen desteğin yüzde birini bile alamayan siyah beyazlı takımda Delgado'da sezon başından beri tek bir maçta forma giymedi. Son bir iki aydır Bobo, Holosko ve Rüştü'nün performansıyla ayakta kalmayı başaran Beşiktaş'ın son altı maçı şu şekilde:

Beşiktaş - Trabzonspor

Fenerbahçe - Beşiktaş

Beşiktaş - Sivasspor

Diyarbakırspor - Beşiktaş

Beşiktaş - Manisaspor

Bursaspor - Beşiktaş

Görüldüğü gibi Beşiktaş'ın kaderi biraz da kendi elinde artık. Neticede hem Fenerbahçe ile hem de Bursaspor ile maçları var ve bu iki maçı kazanmaları halinde toplam 12 puanı ceplerine indirecekler. Son Ankaragücü beraberliği ile işlerini zora sokan siyah beyazlıların bu hafta Trabzonspor'a da takılmaları halinde şampiyonluk ümitleri oldukça azalacak. Artık 6 kader haftasına giren Turkcell Super Lig'de Beşiktaş'ın yarışa devam edip etmeyeceği önümüzdeki iki hafta içinde belli olacak. Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarından çıkarılacak 6 puan hem moral motivasyon hem de özgüven anlamında siyah beyazlılara çok şey katacak. Zirvedeki takımlardan Bursaspor'un bir iki puan kaybı lüksü olsa da özellikle Beşiktaş'ın tek bir puanı bile çok arayacağını düşünüyorum. Özellikle geçen hafta kaybedilen iki puan son derece kritikti.

Mustafa Denizli ''kurt'' bir hocadır. Ne yapacağını iyi bilir, hesabını kitabını da... Bakalım Beşiktaşlı futbolcular ünvanlarını korumayı ne kadar çok isteyecekler.

Hiç yorum yok: