6 Mayıs 2009 Çarşamba

2008-09 Turkcell Super Lig Sezonu İptal Edilir mi?

Gençlerbirliği Oftaş'ın Süper Lig'e yükselmesiyle başladı aslında kaos. İki takımında İlhan Cavcav'ın takımı olduğu ve bu iki takımın aynı klasmanda oynayamayacağı yazıldı çizildi ancak federasyon hepsine kulak tıkayıp ligi oynattı. Bu iki ekipte geçtiğimiz sezon ligi rahat yerlerde bitirdi ve maçlarını 1. ile 18. hafta oynadıkları için büyük kaoslar yaşanmadı. Sezon bittiğinde UEFA Türkiye Futbol Federasyonu'na bir yazı geçerek uyarısını yaptı ve iki takımın aynı ligde oynayamayacağını deklare etti. Bunun üzerine apar topar Gennçlerbirliği Oftaşspor'un ismi değiştirildi ve takım yeni sezona Hacettepe adıyla başladı. Geçen sezon Gençlerbirliği ile aynı renk ve aynı dizayn olan formaları da değiştirildi ve kırmızı siyah yerine mavi beyaz kullanılmaya başlandı.

Hepimizin bildiği gibi bu iki takım aynı yerde kamp yapıp, aynı tesisleri kullanıyorlar. İlhan Cavcav iki takımın da her maçını yerinde izliyor ve aynı muameleyi gösteriyor. İlişkileri o kadar yakın ki devre arasında Trabzonspor'dan Hacettepe'ye transfer olan Adnan Güngör ''Bu sezon Hacettepe'de ertesi sezon Gençlerbirliği'nde oynayacağım'' şeklinde fiyasko bir açıklama dahi yapmıştı.

Bu sezon küme düşme potasının durumu ortada, ilk dokuzun dışındaki takımların hepsinin ''düşme/kalma'' şansları devam ediyor ve puanlar neredeyse aynı. Bizim iş bilmez federasyon da Gençlerbirliği - Hacettepe maçını bu haftaya ayarlayınca kızılca kıyamet koptu. ''FIFA'ya gideriz, UEFA'ya gideriz'' açıklamaları sardı ortalığı. İşin kötüsü UEFA'nın bizim ligi iptal etme tehlikesi başgösterdi şimdi. Birbirleriyle bu kadar yakın ilişki içerisinde olan hatta resmi olmasa da başkanları dahi aynı olan kulüplerin hem aynı klasmanda oynaması hem de maçlarını 31. hafta oynayacak olması nasıl izah edilebilir UEFA'ya bilmiyorum ama postun resminde görünen hareketin İlhan Cavcav tarafından tekrar edilmesi için gereken zemin yavaş yavaş hazır hale geliyor görüntüye göre. Asıl merak ettiğim ise İddaa'nın bu maçı programına alıp almayacağı. Kimin kazanacağı o kadar belli ki... Bu yazdıklarımın ışığında baktığım zaman UEFA'nın ligi iptal etmesini istiyor olacağım neredeyse...

Hiç yorum yok: