6 Mayıs 2009 Çarşamba

Unutulmaz Maçlar Serisi (7 Mayıs 2006 Beşiktaş 1 Galatasaray 2)

2005-06 sezonunda şampiyonluk yarışı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçiyordu. Fenerbahçe Galatasaray'ı 4-0 gibi ezici bir skorla mağlup etmiş ve son iki haftaya girilmişti. Galatasaray'ın sondan bir önceki maçı Beşiktaş ile İnönü Stadyumu'ndaydı. Maçın oynanacağı hafta basının hemen her köşesinde Beşiktaş'ın bu maçta Galatasaray'a ''yol vereceğini'' ve Galatasaray'ın şampiyonluk şansının süreği konuşuluyordu. Beşiktaş seyircisi tribünlere geldiği andan itibaren ''8-0'ı unutma'' ''Bu maçı satanın...'' gibi tezahüratlarla kamuoyunun sesine tercüman oluyor ve temiz maç beklentisini ortaya koyuyordu.

Beşiktaş evsahipliği yaptığı karşılaşmaya:

Oscar Cordoba
Mustafa Doğan
Koray Avcı
İbrahim Toraman
İbrahim Üzülmez
Ahmed Hassan
Kleberson
Tümer Metin
Mehmet
Bobo
Gökhan Güleç

düzeninde çıkarken, Galatasaray'ın onbiri ise:

Faryd Aly Mondragon
Cihan Haspolatlı
Rigobert Song
Tomas
Ergün Penbe
Sabri Sarıoğlu
Sasha Ilıc
Alioum Saiodu
Hasan Şaş
Necati Ateş
Hakan Şükür

şeklindeydi. Maçın başlamasıyla birlikte Beşiktaş taraftarı destek yolunu yine maçın kaybedilmemesi daha doğrusu ''satılmaması'' gerektiğini tezahüratlarla oyunculara göstermek olarak seçmişti. İlk dakikalardan itibaren de gerçekten sahada kora kor bir mücadele yaşanmaya başlıyor ve iki takımda kazanmak için herşeylerini ortaya koyuyordu. İlk yarının sonlarında (42. dakika) Cordoba'nın yarattığı penaltıyı Necati Ateş kullanıyor ancak topu direğe nişanlayarak takımını öne geçirme şansını kullanamıyordu.

İkinci yarıya Beşiktaş daha istekli başlarken, Galatasaray'ın ''şampiyonluk gerginliği'' iyice kendisini belli etmeye başlamış ve oyun üstünlüğünü de rakibine kaptırmıştı. 52. dakikada sahneye çıkan Tümer Metin şık bir golle Beşiktaş'ın skor üstünlüğünü yakalamasını sağlamıştı. Oyundan tamamen düşen Necati Ateş'in yerine ise birazdan gecenin kahramanı olacak olan oyuncu yani Hasan Kabze oyuna dahil oluyordu. 63. dakikada Hasan Kabze'nin attığı golle oyuna denge geliyor ve İnönü Stadyumu'nun tansiyonu iyiden iyiye yükseliyordu. 90. dakikada geçilmiş artık tabiri caizse herkes hakem Fırat Aydınus'un maçı bitirecek olan düdüğünü bekliyordu. O sırada da hepimizin yakından hatırladığı futbolumuzun ''en tarihi degajı(!)'' gerçekleşiyor ve Oscar Cordoba topu Galatasaray'ın savunduğu sağ kanada yolluyordu. Sabri Sarıoğlu gelen bu degajı önce kontrol edip ardından da hızla ceza alanına dolduruyor, gelen topu Hakan Şükür, Hasan Kabze'nin önüne indirmeyi başarıyor, o sezonun flaş oyuncusu Hasan Kabze'de bekletmeden, düzgün bir vuruşla harika bir gole imza atıyordu. Zaten maçta bu düdükten hemen sonra sona eriyordu. ''Tarihi degajın'' ardından Tümer saha içinde Cordoba'yla bir münakaşa yaşıyor ve mağlubiyetin sorumlusu olarak gösterilen başarılı kaleci sonraki sezon lige yeni yükselen Antalyaspor'a transfer oluyordu. Beşiktaş taraftarı adeta öfke kusuyor ve belki de yıllar boyu üstlerine yapışacak olan ''maç sattılar'' apoletiyle başbaşa kalıyordu. Oyuna sonradan dahil olan Sergen Yalçın'ın maç 1-1 devam ederken bir pozisyonda, gol pozisyonu yaratacak 5 ya da 6 farklı pas, dripling, şut alternatiflerine rağmen topla geri dönmesi ve atağı kendi başına bitirmesi de maçtan sonra konuşulan detaylardandı.

7 Mayıs 2006'da oynanan bu maçın bu kadar konuşulmasının en büyük sebebi ise hiç kuşkusuz son haftaya 1 puan farkla önde giren Fenerbahçe'nin Denizlispor deplasmanında puan kaybedip şampiyonluğu Denizli'de Galatasaray'a bırakmış olmasıydı.

Rica Notu: Yorumları kişiselleştirmeden, karşı tarafı tahrik etmeden yapalım. Herkesten ricamdır.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok artniyetli, ortalığı karıştırmak için yapılmış ve rating kokan bir entry. Alet olmayacaz sana çakma admin! Bi de tahrik yapmayalım demiş sonunda, tahriğin en büğüyünü kendi yaparak. Aferin! Satılmış maçlar serisi no:1 diyelim buna, no:2'de şimdiden hazır, 22.05.2001; G.saray 4- trabzon 0.
Yarında bunu gir, sonuna da yazmayı unutma tahrik yapmayalım diye. 4 büyükler içersinde hangisi diğerinin bayrağını tribünlerde açmış serisine başlarız sonra da olur mu?
Yazıklar olsun senin açtığın entrye, yazıklar olsun bana her gün, günde 3-4 kere buraya takıldığım için. Bravo admin, aferin, bravo. Dünkü yorumlardan sonra unutulmnaz maçlar serisi için yapmış olduğun seçime yüzbin kere helal olsun. Bravo!!!

Unknown dedi ki...

Sen hiç zahmet etme admin, senin yerine ben kendime cevabı vereyim;
"Sayın Demirel, bu entry i açarken asla böyle bir artniyetim olmamıştı. Çok heyecanlı bir maç olduğu için bugün bu maçı unutulmazlar arasına koymayı seçmiştim. Lütfen herşeyi bir tarafa çekmeyin, anlamlar çıkarmayın, eddeee ödddöööö ......."

YEMEZLER!!! Hadi eyvallah!

Faruk dedi ki...

Dün akşam yazmıştım tahmin postunun altına bu maçı ayriyetten yazacağımı. Bu maçla ilgili gelecek olan hiçbir yorum yayınlanmayacaktır. Bu postun altından da yorum bölümü kaldırılmıştır. Reyting kovalayacak kadar aşağılık bir kalemşör değilim ben, kendi aramızda takılıyoruz hepsi bu...