26 Mayıs 2009 Salı

Gidecekler mi?

Galatasaray sezon başında Harry Kewell ve Milan Baros'u transfer ettiğinde, o dönem hala umutların kesilmediği Lincoln ve Arda ile birlikte ''korkutucu'' bir hücum hattına sahip olmuştu. Bana göre ligin en iyi kadrosunu kuran Galatasaray'ı sakatlıklar bir türlü yalnız bırakmadı. Mehmet Topal, Servet Çetin, Tobias Linderoth, Emre Güngör zaman zaman Harry Kewell'ın sakatlıkları sarı kırmızılıların belini oldukça bükerken, transferdeki başarıyı sezon içi yönetiminde gösteremeyen Adnan Polat ve ekibinin de katkılarıyla Galatasaray UEFA Avrupa Ligi şansını da tehlikeye atmış durumda girdi son haftaya. Beşiktaş karşısında oynadıkları baskılı, dirençli ve etkili oyunla maçı kazanmayı haketselerde sezon başından bu yana olduğu gibi bir türlü kimyalarını oturtamayınca bu maçı da kaybettiler.

Harry Kewell müthiş bir adam. Saha içindeki performansının yanında müthiş profesyonelliği, centilmen tavırları ve kendisine karşı yapılan haksızlıklara rağmen basınla minimum derecede az konuşması kendisini yücelten etkenler. Stoper olarak çıktığı Hamburg rövanşı zaten ayrı bir efsane. Sırf Arda sol kanatta oynayacak diye sağa çekilmesi, yedek beklediği maçta Arda oyundan çıkarken doksan artı bilmem kaçta zaman geçirmek için oyuna dahil edilmesi ve niceleri... Ben şahsen Kewell olsam arkama bakmadan giderdim Galatasaray'dan ancak Avustralyalı yıldız ne yapar O'nu kestiremiyorum ama yine de Galatasaray yönetimi Kewell'ın önüne bonservis seti çekmezse yıldız futbolcunun buralarda duracağını pek sanmam.

Milan Baros 20 golün üstüne çıkmayı başarmış ve bitme noktasına gelen kariyerini Galatasaray forması altında bir nebze de olsa canlandırmış bir futbolcu. Taraftarın da sevgilisi aynı zamanda. Hele bir de başarı gelseydi Galatasaray'ın yeni ''ilahlarından'' olabilirdi. Yeni geldiği ve hiç tanımadığı bir ülkede ve büyük bir takımda 20 gole ulaşmak az buz bir başarı değil. Çek futbolcu bunun yanında UEFA Kupası serüveninde de kritik ve maç kazandıran gollerin altına imza atmayı başardı. Şu ana kadar Avrupa'dan kendisine bir teklif var mı yok mu bilmiyorum ama Milan Baros sanki en az bir sezon daha Galatasaray forması giyecekmiş gibi duruyor. Gerçi bu tip futbolcuların her zaman belli bir piyasası vardır ama Galatasaray'ın isteyeceği bonservisi verebilecek bir kulüp çıkar mı bunu da ancak sezon bitip ''futbolcu avı'' başladığında göreceğiz herhalde...

Hiç yorum yok: