22 Mayıs 2009 Cuma

Tek Atımlık Barut!

Trabzonspor için şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi elemelerini oynayabilmek için kazanmaktan başka şansının olmadığı ilk karşılaşma olacak Eskişehirspor deplasmanı. Averajları baz alırsak Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenmesi durumunda şampiyonluğa veda edecek olan Trabzonspor'un Sivasspor galip gelse bile son hafta oynayacağı zorlu Galatasaray maçında kaybedebileceği puanları düşünüp en azından Şampiyonlar Ligi için 3 puan arayacaklar Eskişehir'de.

Eskişehirspor geçen hafta Konyaspor'u yenerek çok ama çok büyük bir nefes almayı başardı. İki sorunlu oyuncusu Batuhan ve Engin'in golleri ile son iki haftaya biraz daha rahatlamış giriyorlar hiç kuşkusuz ancak işin tamamen bitmesi için Trabzonspor'u yenmeleri gerekiyor. Eskişehirspor için herşey olmasa da ''birçok şey'' olan karşılaşma, bordo mavililer için tamamen ''herşey'' anlamını taşıyor. Batuhan ve Engin Baytar ile birlikte Soulaymane Youla'yı da düşününce hiçte fena olmayan bir hücum hattına sahip olan Eskişehirspor'a karşı lig bitmeye yüz tutmuşken form tutan Gökhan Ünal'sız Trabzonspor'un birinci gol ayağının ise formsuz Umut Bulut olacağını söyleyebiliriz. Yattara'nın yüksek ihtimalle forma giyemeyeceği maçta Trabzonspor hücumlarının şekillendiricisi Alanzinho olacak. Colman'ın da desteğiyle bu zorlu deplasmandan üç puan çıkarmaya çalışacak olan Trabzonspor'un savunmasında Ferhat Çökmüş ve Tayfun Cora gibi ''madenlerde'' bulunuyor. Ferhat geçen hafta tribünlerin de katkısıyla son derece ''gergin'' bir maç çıkarmıştı Bursaspor'a karşı ancak şimdi taraftar baskısı hissetmeyeceği için daha başarılı bir oyun ortaya koyabilir. Kıvrak Youla şayet Tayfun Cora'nın ''üzerine'' oynarsa takımına bir ya da daha fazla penaltı kazandırabilir. Aynı şekilde Batuhan'da Egemen'i ''sırtına alacağı'' pozisyonlarda kritik fauller kazanabilir takımı için. Trabzonspor'un en büyük umudu bana göre Alanzinho'nun ''durdurulması güç'' driplingleri olacak, bu driplinglerden sonuç çıkarabilirlerse Eskişehirspor deplasmanından istediklerini alabilirler yoksa maçın bir ''kısır döngüye'' dönüşmesini iki takımında engellemesi zor olur.

Eskişehirspor için tam bir ''Hiç değilse bir puan'' karşılaşması. Bu yüzden Trabzonspor'un baskın taraf olacağını söyleyebilirim ancak sezon başından beridir gol bölgelerinde zaafiyet yaşayan takımın golü ya da golleri bulamadıkça oyundan düşeceğini tahmin ediyorum, Trabzonspor kazansa bile son dakikalara tek farkla önde girecektir muhtemelen ve özellikle Alanzinho'nun oyunun son bölümlerinde ''diri'' kalması çok önemli.

Ben hedefi büyük olan ve oynadığı futbolda az da olsa iyileşme gösteren takımım Trabzonspor'un bu maçı ''bir şekilde'' kazanacağını düşünüyorum ama sezonun ikinci yarısından beridir söylediğim gibi; kazanamasalar bile şimdiden herşey için teşekkürler, özlemiştik bu heyecanı, önümüzdeki sezon daha fazlasını yaşarız umarım...

Hiç yorum yok: