6 Mayıs 2009 Çarşamba

Konferans Yarı Finalleri Devam Ediyor.

NBA Playofflarında konferans yarı finalleri tam gaz devam ediyor. Şampiyonluğun en büyük favorilerinden Cleveland Cavaliers kendi sahasında oynadığı Atlanta Hawks serisinin ilk maçını 99-72 kazanarak seride öne geçmeyi başardı ki, Cavs'ın bu seride pek fazla zorlanacağını düşünmüyorum. Doğu konferansının diğer yarı finalinde Boston Celtics kendi sahasında Hido'nun Orlando'suna 95-90 kaybederek yeni bir ''4-3'' serisinin sinyalini vermiş oldu. Süper yıldızları Kevin Garnett'in sakatlığı uzamaya devam ederse Superman Howard, Rashard Lewis, Rafer Alston ve Hidayet Türkoğlu gibi yıldızlarıyla Magic sürpriz bir konferans finali oynayabilir.

Batı tarafında ise Denver Nuggets Chauncey Billups'ın komutasındaki parlak yükselişine San Antonio'yu deviren Mavs karşısında da devam etti ve serinin ilk iki maçını kazanmayı başararak 2-0 öne geçti. Kendi sahasında kayıp vermeyen Denver ekibi deplasmanda oynayacağı iki maçtan birisini kazanırsa konferans finalini garanti altına alacak gibi duruyor. Batının diğer eşleşmesinde ise Houston Rockets deplasmanda Los Angeles Lakers'ı devirmeyi başarıp seride hem saha avantajını hem de üstünlüğü ele geçirmiş oldu.

Geçen sezonun tartışmalı finalistleri bu sezon konferans yarı finallerine kötü başlangıçlar yaptılar. Serilerin devamının nasıl geleceğini ise hep beraber göreceğiz ilerleyen zamanda...

1 yorum:

omanim dedi ki...

clevland serisi 4-0 biter gerisi sürpriz