7 Mayıs 2009 Perşembe

Türk Milli Takımı'nın En Güzel Golleri...

Türkiye A Milli Futbol Takımı özellikle doksanlı yılların başından itibaren bizleri sık sık sokağa döken bir takım hüviyeti kazandı. Dünya futbol arenasının saygı duyduğu bir ekip haline gelen milli takımın en güzel gollerini de hatırlayabildiğim kadarıyla listelemek istedim. Bir ''Top10'' listesi değil ama hatırlayabildiğim güzel golleri paylaşayım istedim:

1- Oktay Derelioğlu vs Belçika: Bana göre milli forma altında atılan en güzel gol Oktay'ın hemen hemen tüm Belçika defansını ipe dizip attığı goldür. Gerçi o maçı Mpenza'nın golleriyle 3-1 kaybetmiştik ama yıllar yılı unutulmayacak çok güzel bir golün sahibi oldu Oktay Derelioğlu.

2- Yanılmıyorsam 1995 yılında Hakan Şükür'ün İsviçre deplasmanında sol ayağıyla attığı ve İlker Yasin'in ''Şapka çıkarıcaksınız şapka'' diye bağırdığı gol de milli takımın en güzel golleri listesine rahatlıkla girer.

3- Yine Hakan Şükür'ün 1996 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde Belçika'yı 2-0 yenip gruptan çıktığımız maçta kaleci De Wilde'nin elleriyle yükselmesine rağmen, kalecinin üzerinden vurup attığı muazzam kafa golünü hatırlamayan yoktur herhalde.

4- Recep Çetin'in İsviçre maçında ''şişirdiği'' topta tesadüfi dahi olsa güzel milli gollerdendir...

5- İlhan Mansız'ın talihsiz bir biçimde Letonya'ya elendiğimiz 2004 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için oynadığımız baraj maçında attığı gol de gerçekten çok klas bir vuruşla gerçekleşmişti.

6- Nihat Kahveci'nin Çek Cumhuriyeti'ne attığı golde, vücudunun aldığı şekil ve topun gittiği yer de o golün bu listeye girmesini sağlar diye tahmin ediyorum.

7- Zamanın Batı Almanya'sını deplasmanda 2-0 yendiğimiz maçta Tanju'nun harika asistine Şeytan Rıdvan'ın yaptığı plase de unutulmaz gollerdendir benim için.

8- Oktay Derelioğlu'nun San Marino'yu 7-0 yendiğimiz maçta attığı 4 golden çok ince bir aşırtmayla atılmış olanı vardır ki, millilerin attığı en güzel gollerden birisi de işte bu gol olmuştur bence.

9- Sergen Yalçın'ın İzlanda'ya çok dar bir açıdan attığı frikik golü de hem 5-0 biten maçın hem de milli takımın en güzel gollerinden birisidir.

10- Tümer Metin, Ukrayna'yı deplasmanda yenmeyi başarıp 2006 Almanya'ya gitmek için baraj maçı oynamayı neredeyse garanti altına aldığımız maçta çok şık çalımlarla ceza sahasına girip güzel bir plaseyle maçı Türkiye'ye getirmiş ve bu güzel golle hafızalara kazınmıştır.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

7. maddede ki maçı batı değil doğu almanya'ya karşı magdeburgta kazanmıştık.

Murat YILMAZ dedi ki...

İlhan Mansız'ın 2002 Dünya Kupasında Senegal'e attığı gol de unutulmazlardandır.