26 Mayıs 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi Elemelerini Oynamak İstiyoruz.

Ersun Yanal'ın istifasının Şenol Güneş'e ''yol açmak'' için olduğunu ya da olacağını sezon başından beridir hemen her Trabzonspor ile alakalı konuşmada belirtmiştim. Faruk Özak'ın Şenol Güneş'e bakışından tutun, göreve geldiğinden beridir bir kez bile hocanın arkasında durmayan yönetime ve skandal yazılarla birilerinin kalemi olmayı tercih eden yerel gazetelere bakarak Şenol Güneş için gerekli zeminin hazırlandığını düşünüyordum epeyden beridir. Ortaya atılan hayali bir iki teknik direktör isminden sonra asıl hedefte yoğunlaşıldı ve büyük mucizeler olmazsa önümüzdeki sezon Trabzonspor'u çalıştırması için Şenol Güneş adına gerekli şartların oluşturulduğu bir sezon yaşadık ki belki de yönetim Ersun Hoca'nın arkasında durabilseydi, biraz daha güven aşılayabilseydi 25 yıllık hasret bu sezon son bulabilirdi.

Ahmet Özen bu ara dönemde Trabzonspor'un emanet edildiği isim oldu. Çıktığı dört maçı da kazanmayı başaran hocanın dönemindeki skorlar da çok çarpıcı aslında:

Trabzonspor - Kayserispor: 4-1
Kocaelispor - Trabzonspor: 1-3
Trabzonspor - Bursaspor: 1-0
Eskişehirspor - Trabzonspor: 2-5

Trabzonspor bu dört maçlık periyodda Ferhat Çökmüş, Ceyhun Gülselam ve Giray Kaçar gibi çok az forma şansı bulan oyuncularına daha fazla şans vermeye başlamış, Rigobert Song'u takımdan kesmiş ve sistemle alakalı birkaç değişikliğe imza atmış. Sonuçta dört maçta 3.25 gol ortalaması yakalanırken maç başına da bir gol yemiş bordo mavililer. Süper Lig'de ilk deneyimini yaşayan bir teknik direktör için ''büyülü'' istatistikler bunlar ama tabi ki Trabzonspor yönetimi yeni sezon için Ahmet Özen'i düşünmüyor bile takımın başında. Aynen Galatasaray'ın Cevat Güler'i düşünmediği gibi.

Daldan dala atlıyorum ama hazır yazmaya başlamışken eklemek isterim, Bu Ceyhun Gülselam'ı ön libero, sağ kanat ya da stoper değilde forvet oynatırsa ve eğitimini verirse Şenol Güneş, ciddi anlamda sıkı bir golcü kazanır Trabzonspor. Bu kadar yumuşak bilekli ve hava hakimiyeti olan bir futbolcuyu ben forvette görmek isterim. En azından sezon başındaki hazırlık maçlarında denenebilir, aklımdayken söyleyeyim dedim...


Hiç yorum yok: