27 Mayıs 2009 Çarşamba

3-1

Bu sabaha karşı Cavs - Magic serisinin belki de en hassas maçı Orlando'da oynandı ve uzatmaya giden karşılaşmayı 116-114 kazanan Hidayet'in takımı Orlando Magic Cleveland Cavaliers karşısında seride 3-1 öne geçmeyi başardı.

Maçın ilk üç çeyreğini sürekli dört/beş sayı civarında önde götüren LeBron ve arkadaşları son periyodun son üç dakikasında skor üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Yine de maçın son 5 saniyesine 1 sayı farkla önde girmeyi başaran Cleveland karşısında, Rashard Lewis'in 4.2 kala bulduğu üç sayılık basketle Orlando Magic önemli bir avantaj yakalamayı başardı. Mola alarak topu rakip sahaya taşıyan Cleveland'ta 4 saniyelik hücum için topu alan LeBron James'e Dwight Howard'ın 0.5 saniye kala yaptığı faulle maç aksiyon filmi haline geldi. İlk atışı sayıya çevirmeyi başaran LeBron James'in ikinci atışı ise tam bir film sahnesi gibiydi. Çemberin üstünde bir süre duran top, en sonunda sepetten geçmeye karar verince (bu sahneyi mutlaka bir yerlerden bulup izleyin) maçın normal süresi 100-100 berabere bitti.

Uzatmalarda daha az hata yapan Orlando Magic yine son 4 saniyeye 2 sayı farkla önde girdi ancak bu kez Cavs'ın topu diğer sahaya taşımak için kullanacak molası kalmadığı için LeBron James uzak bir mesafeli bir şutla topu potaya gönderdi ancak sonuç çıkmayınca maçı 116-114 kazanan Orlando Magic büyük bir avantajın sahibi oldu.

Orlando Magic'te Hidayet Türkoğlu, 15 sayı, 8 ribaund ve 7 asistle yine triple-double'a yaklaşırken, Dwight Howard 27 sayı, 14 ribaund, 4 asist ve 3 blokla serinin MVP'si olmaya devam etti. Rafer Alston'da 26 sayı ve 4 asistle oynadı. İstatistiklere pek yansımasada Orlando Magic'in Fransız forveti Mikael Pietrus'un inanılmaz kritik kopma dakikalarında attığı üçlüklerle takımına belli ivmeler kazandırdığını eklemek lazım. Kısıtlı sayılabilecek sürelerde maksimum performans vermeye devam ediyor Pietrus.

Süperstar ''King James''in 44 sayı, 12 ribaund ve 7 asistlik performansı galibiyeti getirmeye yetmezken, Cavs'ın antipatik oyuncusu Mo Williams'ta 18 sayı kaydetti. Delonte West'te 17 sayı, 7 asist ve 5 ribaundluk performansla Cavs'ın ayakta kalan oyuncularından birisi oldu.

Hiç yorum yok: