21 Mayıs 2009 Perşembe

Son Şampiyon Shaktar Donetsk

UEFA Kupası'nın son şampiyonu olmak için sahaya çıkan iki takımdan Ukrayna'yı temsil edeni rakibine oranla daha etkili ve daha istekli başladı maça. Soldan sağdan domine edici ataklarla Almanların kalesini sarsarlarken daha 5. dakikada mutlak bir gol pozisyonunu da heba ettiler. Shaktar'ın oyun stili inanılmaz çabuklukta seri paslar ve kanatlara yayılma kombinasyonlarını içerirken, Werder Bremen klasik bir önce durdur sonra vur taktiği barındırıyordu sisteminin içerisinde. İlk yarının ortalarında önce klas bir ''yarı aşırtmayla'' Luis Adriano Shaktar'ı öne geçirdi, ardından Naldo'nun frikik golüyle Werder Bremen eşitliği yakaladı. Maç gollerden sonra biraz biraz Bremen'e döner gibi olsa da Shaktar kupayı kolayca rakibine ikram etmeye pek niyetli değildi. İkinci yarıda Jadson'un frikiği ve Pizarro'nun kalecinin köşeden çıkardığı kafa vuruşunun haricinde etkili bir atak izleyemedik, iki takımda kupayı kaybedecek bir hata yapmak istemiyordu muhakkak.

Nihayetinde iş uzatmalara kaldı ve 97. dakikada Srna'nın pasında Jadson'un vuruşuyla kupa Mircea Lucescu'nun takımına gitti.

Geçen sezon Zenith Petersburg kazanmıştı, bu sezon Shaktar Donetsk kazandı UEFA Kupası'nı. Avrupa futbolunun duraklamasından faydalanan eski SSCB'nin yanında Türk futbolunun da kendisini sorgulaması gerekiyor bence, biz neden bu kadar geride kalıyoruz diye...

Hiç yorum yok: