5 Mayıs 2009 Salı

Olabilir mi?

Trabzonspor iki hafta önce Sivasspor'a 3-0 kaybedince şampiyonluk umutları rafa kaldırılmış, Ersun Yanal istifa etmiş ve taraftar ikiye bölünmüştü. Aradan geçen haftanın ardından hem Sivasspor hem de Beşiktaş üçer puan kaybedip, Trabzonspor'da Kayserispor'u farklı geçince şampiyonluk hedefi yeniden belirdi.

Öncelikle belirtmem gerekir ki, ligin son dört haftasına hem de lider Sivasspor gibi tecrübesiz bir takımsa liderin dört puan arkasında girmek son derece heyecan verici. Trabzonspor'un yerinde kim olsa aynı şeyi düşünür hiç kuşkusuz ama Beşiktaş'ın da 3 puan gerisinde kalmak iki takımla birden mücadele edileceği anlamını taşıyor. Sivasspor'un önünde kendi sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği gibi iki tane son derece sıkıntılı geçmeye namzet maç var. Deplasman maçları o kadar da zor gözükmüyor aslında. Galatasaray eğer son hafta maçına Avrupa Ligi'ni riske edecek bir pozisyonda çıkarsa Sivasspor'u zorlayabilir ancak öbür türlüsü Sivasspor'un galibiyeti olur. Ha bir ihtimal daha var. Sivasspor bu sezon Galatasaray'ı hem ligde yendi hem de kupadan eledi. Futbolcular ''intikam'' derse bu da sıkıntı olabilir Sivasspor'a. Sözün özü Sivasspor'un önünde çetrefilli bir yol olduğunu düşünüyorum ve oynayacakları son dört maçtan sanki maksimum iki galibiyet çıkarabilirlermiş gibi geliyor bana ama dörtte dört dahi yapsalar buna da kimse şaşırmaz ve performans olarak bunu rahatlıkla yapabilecek güçteler.

Beşiktaş'ın gerginliği ise dillere destan bir hal almış durumda. Mustafa Denizli'nin çare olamadığı psikolojik sıkıntılar Beşiktaş'ın hedefinin önündeki en büyük engel durumunda. Beşiktaş üstüste iki deplasman maçına çıkıyor Ankara'da. Önce Ankaraspor ardından Ankaragücü. Çok önemli bir avantaj siyah beyazlılar için bu aralar İnönü'den uzak durmak çünkü şampiyonluğu hayat memat meselesi haline getiren taraftarın desteği bazen abartılı boyutlara ulaşıp ciddi bir stres yaratıyor takımda. İçerde oynayacağı Galatasaray maçının ardından Beşiktaş Denizlispor deplasmanında sezonu bitirecek. Bana göre Beşiktaş'ın 3 ve üzeri puan kaybetme şansı şu fikstüre ve oynanan futbola bakarak bir hayli fazla.

Gelelim ''uşaklara''. Ersun Yanal'ın acısını yavaş yavaş içimizden attığımız şu dönemde gelen Kayserispor galibiyetinin yanında Sivasspor ve Beşiktaş'ın puan kayıpları haftayı 9 puanla kapatmak demek oldu. Şimdi 7 puan kaldı arada. 4 haftada 7 puan kapanır mı? Bir hafta da 6 puanın kapanabilir oluşu ve ligin şu ana kadarki gidişatı Trabzonspor taraftarını ümitlendir miyor değil hani. Bu hafta Kocaeli'ne gidecek olan takım, sonrasında ''sert'' Bursaspor'u Avni Aker'de ağırlayıp, Eskişehir'e gidecek. Son maç derbi canavarı Fenerbahçe ile. Aslında samimi konuşmak gerekirse en sert fikstür biz de gibi duruyor. Kocaelispor'u biraz dışında bırakırsak, özellikle şu an ligin en iyi takımı gibi duran Bursaspor ve küme düşme potasının tam içinde bulunan Eskişehirspor maçları puan kaybetmeye çok müsait.

Geçmişle yaşamaktan nefret ederim ama Konyaspor, Denizlispor, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarına nasıl yanıyorum anlatamam, göz göre göre mucizelere bıraktık işimizi. Şimdilerde ise mucizeyi ''oldurmaya'' çalışıyoruz...

3 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Oluuurrrr Oluuuurrr.....

Melih Kazdağ dedi ki...

Keşke Ersun Hoca gitmeseydi de bu heyecan'ın içinde olabilseydi..Takım meydan savaşına gidiyor ama komutansız.. Sivasspor ve Beşiktaş..İkisi de kötüler..Diğer takımlar çok geride zaten... Trabzonspor için şampiyonluk,en azından şampiyonlar ligi hem prestij hem maddi açıdan çok şeyler getirir...

omanim dedi ki...

ya arkadaş bırakalım artık bu o ona verir bu buna muhabbetlerinide millete de malzeme çıkmasın bu tür muhabetleri seven insanlar var.ankaraspor fener maçını kazanamasaydı.aykut maçı satmış olacaktı kazandı ses yok.bursa a.gücü maçını kazanamasaydı satıştı kazandı ses yok.g.antep sivas maçıyla ilgili bizzat sen dedin anadolu işbirliği ile çok kolay geçer diye ben hiç öyle bişey düşünmedim iddaa kuponumada 1 yazdım 1 bitti.şimdi galatasaray sivas maçına başlamışın yazmaya şöyle olursa böyle olur öyle olursa budur demeye.bırakın bu işleri herkes çıkıp topunu oynuyo işte.herşeyin altında bişeyler arıyan bizim kadar bi millet yoktur daha herhalde.yenince bişey yok yenilince sattı.futbol 3 ihtimallidir.kazanana hayırlı olsun.