20 Mayıs 2009 Çarşamba

Tarihi Bir Maç...

Shaktar Donetsk ile Werder Bremen bu akşam İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda tarihi bir maça çıkacaklar. Maçın UEFA Kupası finali olması zaten başlıbaşına tarihi bir olay ancak tabi ki bu finali daha anlamlı kılan sebep; UEFA Kupası finalinin İstanbul'da son kez oynanacak olması. Önümüzdeki sezon hem formatı hem de ismi değişecek olan kupanın bir ayağında hepimizin yakından tanıdığı Mircea Lucescu var.

Shaktar Donetsk ve Werder Bremen, Şampiyonlar Ligi gruplarından üçüncü olarak elenip UEFA Kupası'na katılan takımlardı. İki takımda UEFA Kupası'nda üçer tur geçmeyi başararak adını finale yazdırdılar. Werder Bremen'in elediği takımlar arasında AC Milan ve Hamburger SV gibi adını sıkça duyduğumuz takımlar bulunuyor ve hiç kuşkusuz Shaktar Donetsk'e göre daha sert takımları eleyip buralara kadar geldi ''mızıkacılar'' ancak Ukrayna temsilcisi de yabana atılmaması gerektiğini daha önce defalalarca gösterdi.

Tarihi final ülkemizde oynanacağı için öncelikli temennim finalin sağ salim kazasız belasız oynanıp bitmesi. Sonrasında ise sıkı bir Shaktar Donetsk taraftarı olacağımı belirtmem gerekiyor. Hem kupanın Almanya'ya gitmesini istemediğim için hem de ''O adamcağız'' için...

Hiç yorum yok: