22 Mayıs 2009 Cuma

Mikrofonlarımız İstanbul İnönü Stadyumu'nda...

Sezonun son derbi karşılaşmasını Beşiktaş ile Galatasaray pazar akşamı saat 20:00'de Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda oynayacaklar ve belki de İnönü Stadyumu'nda oynanacak olan son maç bu karşılaşma olacak, 5 yıldır her sezon sonu yıkılması beklenen tarihi stadyum için.

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası şampiyonluğundan sonra ikinci ve asıl büyük hedefi ligi şampiyon olarak tamamlayabilmek. Hiç kuşkusuz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın devre dışı kaldığı bu yarışta büyük bir avantajları var çünkü son 180 dakikaya 2 puanlık bir avantajla giriyorlar. Şampiyonluk yolunda iki maçı kaldı siyah beyazlıların ve bu maçlardan ilki sezonun kendi sahasında oynayacağı son maçı olan Galatasaray karşılaşması. Tabi ki Beşiktaş iddiası nedeniyle bu maçın mutlak favorisi gibi gözüküyor ancak Galatasaray'ın da maça ''yatmayacağı'' bir başka büyük gerçek. Baros, Kewell, Lincoln ve Arda gibi isimleriyle ''ürkütücü'' bir kadroya sahip olan Galatasaray'ın en büyük dezavantajı tabi ki sezon başından beri oturtamadıkları takım kimyası. Takım kimyası konusunda Beşiktaş rakibine göre fersah fersah ilerlemiş durumda. Şampiyonluk hedefine çok yaklaşan takımın oyuncularının daha bir kenetlendiğini görmemek mümkün değil ancak bu noktada Beşiktaşlı oyuncuların en büyük dezavantajlarının ''baskıya karşı koyamamaları'' olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe'ye her iki maçta da mağlup olan, Galatasaray'a ligin ilk yarısındaki maçta mağlup olan, Trabzonsporla hem içerde hem dışarda berabere kalan, Sivasspor'u iki maçta da yenemeyen Beşiktaş'ın ''sert'' maçlarda yaşadığı stresi daha fazla izah etmeye gerek yok herhalde.

33. haftada Beşiktaş Galatasaray'ı, Fenerbahçe'de Konyaspor'u yenerse bana göre şampiyon o dakika belli olur, Sivasspor ve Trabzonspor ne sonuç alırsa alsın Beşiktaş Konyaspor'un yenilmesiyle ligde kalmayı garantileyecek olan Denizlispor'u deplasmanda yener ve sezonu ''duble'' yaparak kapatır. Ben Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenmesi halinde %99.9 şampiyonluğu garantileyeceğini düşünüyorum açıkçası. Pazar akşamı şampiyonluk turunu izlemek ya da liderin değiştiğini görmek şaşırtıcı olmayacaktır hiç kimse için...

Hiç yorum yok: