1 Ekim 2009 Perşembe

Arda'nın Transferi...


Hakkında söylediğim olumsuz sözleri ve düşüncelerimi bana en azından şimdilik yediren futbolculardan birisidir Arda Turan, özel hayatında bir dönem sallantılar yaşasa da, hem büyük yıldızları bir araya getiren takımının hem de Milli Takım'ın en önemli oyuncusu olma özelliğini koruyor genç oyuncu.

Doğaldır ki, her başarılı insana olduğu gibi Arda'ya çeşitli talipler çıkıyor zaman zaman, Avrupa Kulüpleri'nin Arda'yı sık sık izlediğini ve raporlar hazırladıklarını biliyoruz. Geçen sezona kadar sol kanat oyuncusu olarak bilinen Arda Turan, bu sezon Lincoln'den sonra devraldığı ''10 numara'' pozisyonunu da pek fazla yadırgamadı. Golleri ve asistleriyle yine takımını sırtlayan oyuncu olarak göze çarpıyor. Barcelona'dan, Manchester United'a, Liverpool'dan Bayern Munich'e kadar, çeşitli liglerin büyük takımları tarafından transfer edilmek istendiği kulaktan kulağa dolaşan rivayetler.

Altyapıdan beridir Galatasaray'da oynadığı için taraftarın müthiş derecede benimsediği bir ''fenomen'' olan oyuncu transferi hakkında her zaman ''Başkan bilir'' açıklamasını yapmaya devam ediyor. Galatasaray ''halk kahramanı'' haline gelmiş oyuncusunu öyle kolay kolay bırakmayacaktır. Burası kesin ancak Arda Turan yurtdışına gitmeyi istiyor mu istemiyor mu bunu pek bilemiyoruz? Yurtdışında futbol oynamak öyle her babayiğidin harcı değil. Biz öyle ne Hakan Şükür'ler, ne Arif Erdem'ler, ne Hami Mandıralı'lar gördük. Tabi ki Nihat gibi, Tugay gibi örnekler de var ama Arda'nın duygusal yapısının yurtdışında bir takımda oynamaya müsait olup olmadığını pek fazla bilmiyoruz. Galatasaray'da kendisini ispatlamak ve kadroya girebilmek için yıllarca mücadele eden ve sonunda ''tuttuğunu koparan'' genç oyuncu, aslında bu tip mücadelelere pek yabancı değil. Şu anki pozisyonuna da ''tırnaklarını kazıyarak'' geldiğini hepimiz biliyoruz. Kendisini yeniden ispatlama anlamında zorlanacağını düşünmesem de, özellikle büyük bir kulübe yüksek bir bonservis bedeliyle transfer olursa yaşayacağı baskının altından kalkabilecek mi işte bunu bilmiyoruz. Arda gibi muamele gören bir Samir Nasri vardı Arsenal'de... Ne oldu O'na?

Hiç yorum yok: