7 Ekim 2009 Çarşamba

Su Isınıyor


Samet Aybaba'nın, Ünal Karaman'ın, Metin Diyadin'in isimleri çok daha sık anılır oldu, Trabzonspor teknik direktörlüğü için. Takımın ''bir ileri iki geri'' durumu geçen seneki heyecanın da yitirilmesine yol açtı. Lig yarışından bu sezon oldukça erken geri kalındı.

Trabzonspor oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak vasat bir sıra takımı performansı çizerken, geçen sene kurulan iskeletin üzerine birşeyler katması beklenen hocanın, isteneni verememesi dedikodu kazanlarını da oldukça erken kaynatmaya başladı doğal olarak. 2 tane de Avrupa Kupası maçını eklersek, Belçikalı teknik direktörün halen daha ''deneme-yanılma'' yöntemiyle ilk onbir oluşturması da yadırganan faktörlerden. Alanzinho'nun etkili kullanılmaması, tek forvetli sistemden çift forvete dönüş, öne geçilen maçlarda, skoru korumaya yönelik futbol vs. gibi nedenlerle Hugo Broos'un koltuğu ciddi şekilde sallanıyor bu aralar.

Aslında bazı durumlarda insanların kaderleri garip bir şekilde çiziliyor. Belki de 10 defa kazanılacak olan Gençlerbirliği maçında kenar yönetiminin yaptığı bariz hatalarla kaybedilen 2 puan ile birlikte, geçen hafta Gaziantepspor karşısında Colman'ın kaçırdığı penaltı hocanın kredisini azaltan etkenlerden. Şayet bu iki maçtan 2 galibiyet çıkarabilseydi (ki çıkaramaması kendi beceriksizlik ve talihsizliği) şu an bulunduğu konumdan çok daha fazla krediye sahip olacaktı.

Şayet Hugo Broos gönderilirse takımın başına kim geçmeli? Gerçi şimdiden bunu konuşmak biraz saçma ama olsun, ben kendi oyumun Metin Diyadin'den yana olduğunu belirtmek isterim. Kendisi camianın büyüklüğünü bilenlerdendir ve takımı ona göre top oynar kanaatindeyim...

1 yorum:

omanim dedi ki...

metin diyadinin trabzonspordaki kredisi 1 mağlubiyettir.herkestede bu ara bir metin diyadin sempatizanlığıdır gidiyor nedir anlamadım.ersun yanal kariyerindeki adam bile 3 maç kaybedince tefe konuyosa güzelim memlekette metin diyadin ve o tipteki adamlar 10 da 10 yapsın 11.maçın kaybedilmesi sonucunda kelle gider.