23 Ekim 2009 Cuma

Üçüncülük Aşkına!


Ta geçen sezonun başından koyulmuştu bu sezonun ''şampiyonluk hedefi''. Geçen sezonki üçüncülük bu sezonun sinyali olabilirdi hem hedefi hem de geçen sezonki dereceyi önüne koyan birisi ancak Ersun Yanal'ın istifasından bu yana devam eden kan kaybı Trabzonspor'u 2009-10 sezonunda yeniden bir ''sıra takımı'' haline getirecek tehlikeyi gözler önüne sermeye başladı.

Hugo Broos belli ki iddialı ve ''outspoken'' olmaktan çok realist bir teknik direktör. Her puan kaybedilen maçtan sonra ''Bizim için dördüncülük, bilemedin üçüncülük iyidir'' temalı açıklamalarından gına getirdik artık. Bazen gerçekle yüzleşmek istemezsiniz, Hugo Broos'un en büyük ''antipatikliği'' de bu realist açıklamaları zaten.

Trabzonspor Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra Galatasaray'a deplasmanda 4-3 kaybetmişti. Hem Gaziantepspor'un hem de Galatasaray'ın bundan önceki lig performanslarına bakınca Trabzonspor'un rakiplerinin oyununa ayak uydurduğunu gözlemleyebiliriz. Bu yüzden istatistiksel olarak bu akşamki maçında Trabzonspor için ''gol atmayı başarırsa'' kazanabileceği maçlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Galatasaray karşısında tek forvet olarak Umut'u oynatan Broos bu akşam ki maça muhtemelen Umut - Gökhan ikilisiyle çıkacaktır. Yani Engin Baytar'a kulübe yolu yeniden gözüktü anlayacağınız. Yattara ve Alanzinho'nun ikisinin de sahada olmayacağını düşünürsek, yine yalnızca Colman'ın ayaklarına dua edeceğimiz sıkıntılı bir akşam geçireceğimizi söyleyebilirim. Maçın başında Trabzonspor golü atsa dahi geriye yaslanacak ve Gökdeniz, Fatih, Szymkoviak ve Yattara gibi etkili kontraatak silahlarımız olmadığından dolayı, Makukula'nın ayağından ya da kafasından gol yememek için dua edeceğiz. Her şekilde sıkıntılı geçmeye ve puan kaybına müsait bir maça çıkıyor Trabzonspor. E daha ilk yarı bitmeden hedef küçülttüğümüze göre Kayserispor karşısında alınacak olumsuz bir sonuç bile üçüncülük (!) iddiamızdan pek fazla birşey kaybettirmeyecektir bize. Zaten bizim takım deplasmanları daha iyi oynamıyor muydu?

Hiç yorum yok: