2 Ekim 2009 Cuma

Sıkıntı Var!


Sezon başında fırtına gibi esen Galatasaray, Kasımpaşa ve Eskişehirspor maçlarında verdiği ''performans düşüklüğü'' sinyallerine kendi sahasında oynadığı Sturm Graz maçıyla da devam etti. Gerçi sarı kırmızılılar sayısız gol pozisyonu yakaladı ama hem Baros'un bencil oyunu hem de Elano'nun çekingenliği yüzünden bu fırsatları da kullanamadı.

Aslında Galatasaray için herşeyin normal olduğu ve minimum Eskişehirspor maçı performansıyla bile en az iki farklı kazanılabilecek bir maçtı Sturm Graz maçı. Bir maçlığını da olsa formasını Shabani Nonda'ya teslim eden Baros formayı geri aldı ama bir pozisyonda kaçırdığı akıl almaz golün yanında bir pozisyonda da yanında Arda ile beraber yaklaşık 40 metre sürdüğü topu bomboş Arda'ya vermek yerine kaleye göndermeye çalışınca kırılma noktalarını lehine çeviremeyen Galatasaray rakibine en azından yenilmemeyi başardı. Sturm Graz zamanında Şampiyonlar Ligi'nde de oynamış bir ekip. Kendilerine has bir oyun kültürleri var. Zaman zaman bunu sahaya gerçekten çok iyi yansıttılar. Attıkları gol de birinci sınıf bir organizasyonla geldi. Özellikle Avusturya'daki maçta Galatasaray rakibini küçümserse başına iş alabilir.

Bu tip performans düşüklükleri normaldir. Sezon içinde olağandır ancak bunun süresinin ne kadar olacağını da Galatasaray'ın teknik direktörü Frank Rijkaard belirleyecektir.

Hiç yorum yok: