30 Ekim 2009 Cuma

Pablo Martin Batalla


Bursaspor'un bu sezon gerçekleştirdiği flaş çıkış, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın giriştiği rekabetin yanında çok fazla göze çarpmıyor olsa da, Ertuğrul Sağlam'ın takımı üst sıralardaki yerini iyice pekiştirip artık çıtasını daha da yukarılara çekmeye hazırlanıyor.

Bursaspor'un bu sezonki başarısında isabetli transferlerinin önemi çok büyük. Tomas Zapotocny, Turgay Bahadır, Ivan Ergic ve Hüseyin Cimşir gibi kaliteli isimlerin yanında bu sezon performans olarak takım arkadaşlarından sıyrılan bir futbolcu var Bursaspor'da. Pablo Martin Batalla...

1984 doğumlu olan ve 25 yaşındaki genç futbolcu Bursaspor'a gelmeden önce, Velez Sarsfield, Pachuca, Quilmes, Gimnasia ve son olarak Deportivo Cali gibi Latin Amerika takımlarında forma giydi. 2007-08 sezonunda Deportivo Cali formasıyla çıktığı 20 maçta 10 gol atarak Ertuğrul Sağlam'ın transfer listesine giren oyuncu, Avrupa kariyerinin ilk sezonunda uyum sorununu çabuk atlatarak, takımını sırtlayan isim oldu. Ofansif orta saha mevkiinde etkili maçlar çıkaran Batalla, son haftalarda ismini Turkcell Super Lig'de iyiden iyiye duyurmaya başladı. Top tekniği ve kuvvetinin yanında aynı zamanda çabuk karar verebilen ve yine çabuk bilekli (literatüre ben kattım!) bir oyuncu olarak göze çarpan Arjantinli oyuncu, Bursaspor formasıyla çıktığı 7 maçta şu ana kadar 3 gol ve 5 asistle oynamaya devam ediyor.

Hem Bursaspor'un hem de 25 yaşındaki Batalla'nın çıkışı devamlı olacak mı olmayacak mı, bunu hep beraber göreceğiz ancak daha yeni Tabata için 8 milyon euro sayan Yıldırım Demirören, 500 bin dolarlık Batalla'nın performansını görünce scout ekibini (böyle bir ekip varsa tabi!) değiştirmeyi düşünüyor mudur merak ediyorum?