23 Ekim 2009 Cuma

İstanbul 5 Bükreş 1


Galatasaray içerde Dinamo Bükreş ile, Fenerbahçe ise deplasmanda Steaua Bükreş ile oynadı dün akşam. İki kentin iki büyük takımı karşı karşıya geldiler ve İstanbul, Bükreş'e karşı ezici bir üstünlük sağladı.

Fenerbahçe'nin Steaua Bükreş karşısındaki performansının hakkı tek gollü bir galibiyet değildi aslında. İlk yarım saatte kaçan gol pozisyonlarını bazen 3 maçta bulamaz takımlar ancak Fenerbahçeli futbolcular bu yarım saat içinde resmen gol kaçırma yarışına giriştiler. İkinci yarının başında Steaua Bükreşli oyuncular korkutucu iki atak geliştirip, skor üstünlüğünü yakalamak üzere olsalar da bunları değerlendiremediler. Özellikle ikinci pozisyonda Volkan'ın kurtarışı gerçekten mükemmeldi. Sonunda Kazım Richards boş kaleye topu plaseleyerek Fenerbahçe'nin çoktan hakettiği üç puanı cebine koymasına yardımcı oldu. Twente karşısında kendi sahasında kötü bir yenilgi alan Fenerbahçe, bu sonuçla üstüste iki deplasman 0-1'lik skorlarla 6 puan çıkartıp ilk devrenin sonunda liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Büyük bir klişedir ama bu galibiyet Galatasaray maçından önce de büyük bir moral oldu kuşkusuz.

Galatasaray üç maç süren belirgin bir form düşüklüğünün ardından Trabzonspor karşısında düzelme sinyalleri vermişti zaten. Dinamo Bükreş karşısında da frene basmasalar, gol rekorlu bir galibiyet elde edebilirlerdi. Nonda yine ''kaymak'' gibi goller atıp Fenerbahçe maçı öncesi Rijkaard'ın kafasını karıştırmayı başardı. Galatasaray bu galibiyetle grubunda ilk yarıyı lider kapatmayı başardı. İkinci yarı maçlarında iki deplasmana gidecekler ancak Fenerbahçe gibi Galatasaray'da şimdiden işi bitirdi gibi duruyor büyük mucizeler olmazsa.

Beşiktaş'ın Wolfsburg deplasmanından çıkardığı bir puanı da hesap edersek hafta içi iki galibiyet ve bir beraberlikle gayet güzel geçmiş oldu İstanbul'un üç büyüğü için. Tabi bu kazanılan maçların ve puanların ülke puanına yapacağı direkt etki de, geride kalan Anadolu kulüplerimizin Avrupa Kupaları'na katılma iştahını kabartacaktır hiç kuşkusuz...

Hiç yorum yok: