28 Ekim 2009 Çarşamba

Kaptan Kewell!


Postun başlığı bir süper kahraman ismi gibi duruyor ancak bir kısım Galatasaraylının son iki gündür geliştirdiği yeni bir ''tez'' bu.

Arda Turan'ın Fenerbahçe maçından önce Christian ile yaşadığı gerginliğin ardından henüz kaptanlığa hazır olmadığı düşünülmeye başlandı. Tabi ki bu konuda Fenerbahçe maçındaki hareketlerini baz alarak ''Bu adam nasıl kaptan olmuş?'' şeklinde bile düşünebilir, dışarıdan bakan bir göz ancak Arda'nın kaptanlığının ve takımın tümden O'na emanet edilmesinin tohumları geçen sezonun devre arasında atılmaya başlamıştı. Arda'dan beklenen şeyler aslında öyle az buz şeyler değil aslında. 22 yaşında gencecik bir adamdan, hem maç kurtarması, hem her maç aynı performansı göstermesi, hem milli takımda oynaması, hem Türkiye'nin en büyük iki kulübünden birinde (ki Galatasaray'ın Avrupa'daki marka değeri diğer büyük Fenerbahçe'nin fersah fersah önünde) kaptanlık yapıp, takımının haklarını savunması. Bu tip işleri Fenerbahçe'de 33'üne merdiven dayamış Alex de Souza, Liverpool'da Steven Gerrard, Chelsea'de John Terry ve Frank Lampard gibi isimler yapıyor. İsimleri yanyana koyunca Arda'nın işinin ne kadar zor olduğu görülüyor ve bu baskının üstesinden gelmesinin mental anlamda çok büyük zorluklar içerdiği rahatlıkla anlaşılabiliyor ancak ligin onuncu haftasında Arda'dan kaptanlığı devralmak, kendisini bir nevi bitirmek anlamına geleceği için Kewell'ın kaptanlığı pek mümkün görünmüyor ancak benim merak ettiğim soru şu: Neden Kewell?

Leeds United'ta parlayan futbol kariyerini Liverpool'da sürdürürken, yaşadığı ağır sakatlıklar yüzünden gözden düşen ve Galatasaray'a gelen Kewell, Galatasaray forması altında da ''kalitesini'' hemen belli etti. Aslında Harry Kewell'ın taraftarın sevgilisi haline gelmesinin sebeplerinin büyük çoğunluğu hep fedakarlıkla ilgili. Yedek kaldığı maçlarda profesyonelliğini konuşturup en ufak bir huysuzlanma belirtisi göstermeyen, Hambug maçında hiç görevi olmamasına rağmen stoper mevkiinde oynayıp takımın her departmanda yardımına koşacağını açıkça belli eden, sol kanat, sağ kanat demeden görev verilen her mevkiide sorunsuz oynayan büyük yıldız, attığı goller ve yaptığı asistlerle de teknik kadronun olmasa da taraftarın gözbebeği durumunda. Doğal olarak kaptanlık için adı geçen ilk isim ne Servet, ne Emre Aşık, ne Hakan Balta, ne Keita ne de Baros oluyor. Henüz Galatasaray'daki ikinci yılı olmasına rağmen Kewell, Galatasaray taraftarının kaptanı olmuş durumda, yapılan anketlerin ve taraftar demeçlerinin ardından bu sonuca ulaşmak hiçte zor değil.

1 yorum:

omanim dedi ki...

gerçekten örnek bir profesyonel.