11 Şubat 2010 Perşembe

3 Maç Kaldı.

İlk yarısını internet üzerinden, ikinci yarısını ise radyodan takip ettiğim karşılaşmada, Trabzonspor, Avni Aker'in bakımda olması sebebiyle Rize'de oynadığı karşılaşmada İstanbul Büyükşehirspor'u 1-1'in rövanşında 1-0 mağlup ederek, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselmeyi başaran ilk takım oldu.

Maçın daha ilk on dakikasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor öylesine net pozisyonlara girdi ki, 1-1'in rövanşı için sahaya çıkmış olan Trabzonspor'un işinin bir hayli zor olacağı gözüktü. 7. dakikadaki ilk pozisyonda, İbrahim Akın'ın taşıdığı top, Tevfik'in ayağından İskender'i bulmuştuki, hakem Tevfik'in Engin Baytar'a faul yaptığı gerekçesiyle, İskender'in kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozsiyonu kesti. Pozisyon maçın hakeminin maç boyunca yaptığı tek kritik hata oldu çünkü pozisyonda kesinlikle faul yoktu. Bu pozisyondan iki dakika sonra, aynı kanattan ve hemen hemen aynı pozisyon açısıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Gökhan Süzen'in vuruşunu, önce Onur çeldi ve yükseklik kazanan top, üst direkten geri geldi. 11. dakikada ise bu kez kullanılan köşe atışında Tevfik Köse'nin altıpastan bomboş kafa vuruşu auta gitti ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor üstüste üç pozisyondan sonuç alamamış oldu. Bu dakikadan, ilk yarının sonuna kadar Trabzonspor oyunun kontrolünü ele geçirerek, üstüste pozisyonlar yakalamaya başladı. Bir duran top organizasyonunda, Giray'ın kafası ağlarla buluşunca Trabzonspor skor üstünlüğünü ilk yarıda ele geçirmiş oldu.

İkinci yarının geniş özetine bakarak, Trabzonspor'un dört beş farklı bir galibiyeti kaçırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle Colman ve Alanzinho'nun iki pozisyonu varki, kaçırmak, atmaktan daha zordu ve Latin Amerikalı oyuncular bunu başardılar. Trabzonspor'un maç boyunca kaleye attığı 12'si isabetli toplam 22 şut olduğunu söylersem herhalde demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum.

Trabzonspor bu turu da geçmeyi başararak, statüsü değişen Türkiye Kupası tarihinde ikinci kez yarı finale yükselmiş oldu. İlk yarı finalde, kendi sahasında Lazarov'un golüyle 1-0 yenildiği Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda Umut'un golüyle 1-0 mağlup eden Trabzonspor, penaltı atışları sonunda rakibine mağlup olmuştu. Şimdi ikinci kez finale yaklaşan Trabzonspor'un önündeki engel bu kez Antalyaspor.

Hiç yorum yok: