25 Şubat 2010 Perşembe

''Sakata'' Gelmemek İçin...

Ben bir takımın kadrosunun bu kadar ''revirlik'' olduğunu uzun zamandır görmemiştim. Fenerbahçe ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Fransa'nın Lille temsilcisi karşısında ikinci maçta turu geçebilmek için ''sağlam kalan oyuncularıyla'' bu akşam saat 22:05'de galibiyet mücadelesi verecek.

Özer Hurmacı, Diego Lugano, Mehmet Topuz, Wederson da Silva, Uğur Boral, Christian Baroni, Ali Bilgin sakat, Gökhan Ünal statü gereği yok ve Andre dos Santos cezalı. Deivid de Souza oynayabilir durumda ama ne kadar hazır olduğu soru işareti. Ben sakat, cezalı ve UEFA listesinde olmayan oyunculardan çok elde kalan sağları listelemek isterim:

Volkan Demirel (Kaleci)
Volkan Babacan (Kaleci)
Fehmi Mert Günok (Kaleci)
Önder Turacı
Alex de Souza
Selçuk Şahin
Semih Şentürk
Deniz Barış
Deivid de Souza
Gökhan Gönül
Daniel Güiza
Emre Belözoğlu
Bilica
Bekir İrtegün

Bu listenin içerisinde ismi UEFA'ya bildirilen 3 tane de PAF takımı oyuncusu var. Onur Karakabak, Furkan Aydın ve Mahmut Taşkıran. Kaleciler hariç yalnızca 11 oyuncusu kaldı Fenerbahçe'nin bu platformda mücadele edebilecek tecrübe, potansiyel, mental vs... anlamında. Zaten Christoph Daum'da söyledi basın toplantısında ''sağlam olan herkesin sahaya çıkacağını''.

Söylenecek fazla birşey yok. Lille karşısında futbolcular kenetlenecek, taraftar sabırlı olacak, kontrollü ve dengeli bir oyunla gereken skor yakalanmaya çalışılacak. Gol yememek çok önemli. Duran topları iyi kullanmak gerekiyor. Uzaktan şut atmak lazım, rakibe geniş alan bırakmamak lazım. 1-0'lık galibiyete ihtiyacı olan bir takımın ne yapması gerekiyorsa, onu yapması gerekiyor Fenerbahçe'nin.

Bu akşamki maç Fenerbahçe için sezonun en önemli karşılaşması. Hem tur için, hem de lig için. Belki de aranan ''sinerji'' bu akşam yakalanacak. Sezonun en ilginç maçlarından birisini oynayacak Fenerbahçe ve Lille. Sonucu herkes gibi ben de merakla bekliyorum. Maç D-Smart'ın Euro Futbol kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Hiç yorum yok: