2 Şubat 2010 Salı

Kendi İpini Çeken Kulüp!

Bizim takımın başından da bir ara Nuri Albayrak denilen adam geçtiği için çok iyi anlıyorum Beşiktaş taraftarını aslında. Her maçta, yenilse de, yense de, önde de olsa, geride de kalsa, iyi futbol da oynasa, kötü de, ağızlarında tek bir slogan var bu aralar alay konusu olsa da: Yıldırım Demirören YETER!. Dillerinde tüy bitti artık yeter demekten ama eşi bu tezahürat esnasında ağzında alaycı bir gülümsemeyle tempo tutan Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın başkanlığına bir dönem daha devam etme şansını yakaladı.

Murat Aksu'da öyle aman aman bir başkan adayı değildi ve hatta iddialara göre ''cemaatçilerin'' öne sürdüğü bir adaydı.Rivayete göre Bülent Arınç ve Murat Aksu'nun milletvekili babası Abdülkadir Aksu'da, Murat Aksu'yu desteklemeye gelmişlerdi. Yıldırım Demirören'de CHP adadıydı. Bilmiyorum net olarak neyin doğru olduğunu ama bildiğim tek şey var o da ne seçilen Yıldırım Demirören'in ne de aday olarak kalan Murat Aksu'nun Beşiktaş'ın geleceğini koruyamayacağıydı.

Beşiktaş Kulübü'nün taraftarı, Süleyman Seba ve Serdar Bilgili gibi ''kaliteli'' başkanları görmüş bir taraftar topluluğu. Tabi ki alışık değiller, ''tribünlerden temizlenme'' ve dolayısı ile ''linç'' girişimlerine. Büyük takım kimliğini bir süredir kaybetmeye ve meydanı iyice Fenerbahçe ve Galatasaray'a bırakmaya başlayan Beşiktaş'ın durumu artık içler acısıdır. Bu kadar kötü yönetilen ve minimum 10 milyon taraftara sahip olan bir kulübü yönetmek için adamakıllı bir aday çıkmaması utancıdır aslında bu köklü kulübün. Yıldırım Demirören'in zihniyetinin, kulüp yönetme şeklinin Beşiktaş'a bir fayda getirmeyeceği, bilakis önündeki uzun yılları da götüreceği apaçık ortadayken ve 2010 seçimlerinin bir milat kabul edilmesi gerekirken, Yıldırım Demirören ve ekibinin göreve devam etmesi sadece Beşiktaş için değil, Türk futbolu için de bir kayıptır aynı zamanda. Aslında zihniyetimizin yansımasıdır sadece Yıldırım Demirören. Kongrede ''YETMEZ'' diye bağırıp, taraftara ''kılıç çekenlerin'' sesidir Yıldırım Demirören ve ne yazıktır ki, böyle yöneticiler, futbolumuzun içinde olduğu sürece daha ne paralar, ne zamanlar harcar koca koca camialar. Beşiktaş'ın küçülüşünü izlemeye 3 yıl daha devam edeceğiz sevgili dostlar.

Hiç yorum yok: