11 Şubat 2010 Perşembe

Galatasaray'ın Üzerine Oynanan Oyunlar...

Birkaç haftadır bir gündem var futbol kamuoyunda. Galatasaraylı futbolculara uygulanan aşırı sertlik! Başta Adnan Polat ve Haldun Üstünel olmak üzere, birkaç maşa yazarın da desteğiyle Galatasaraylı futbolculara, rakipleri tarafından aşırı sertlik uygulandığına dair yaygara kopartılıyor.

Galatasaray takımının kadrosu bana göre, yıldız oyuncu bazında baktığımızda Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi kadrosu durumunda. Ha bu konu tartışılır. Netice de Fenerbahçe kadrosuda bir dönem, Anelka, Alex, Appiah, Aurelio, Tuncay gibi oyuncuları aynı anda barındırıyordu ama Galatasaray'ın kariyerli yabancılarını (Elano, Keita, Kewell, Jo Alves, Dos Santos, Leo Franco, Lucas Neill, Milan Baros) ve Arda Turan'ı da düşününce ben gelmiş geçmiş en iyi kadronun şu anda Galatasaray'da olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki, sağlam bir Galatasaray yabancı kadrosunun piyasaya değeri, şu anda 60 - 70 milyon euro civarını zorlar herhalde. (Sadece eder olarak belirtiyorum, tabi ki Jo Alves ve Dos Santos Galatasaray'ın oyuncuları değiller)

İki sezon önce de Lincoln transferinden sonra aynı yaygarayı kopartmıştı Galatasaraylı yöneticiler. Hiç hoş bir mazeret değil maalesef. Bir kere herşeyden önce rakiplere yapılan bir saygısızlık ve yine rakipler için ekstra motivasyon kaynağı olur bu tip açıklamalar. Milan Baros'un, Harry Kewell'ın uzun süreli sakatlıkları darbeye bağlı sakatlıklar mı? Jo Alves'in sakatlığı ise her daim her futbolcunun başına gelebilecek bir durum. Galatasaray'ın elinde tek forvet var diye kimse kendilerini ''idare etmek'' durumunda değil.

Galatasaraylı yöneticilerin biraz daha ''vakur'' bir tavır sergilemeleri gerekiyor. Kimsenin kimseye ''kasten ve özellikle'' sertlik yaptığı yok. Yoksa bizim Alanzinho'nun şimdiye kadar intihar etmesi gerekirdi!

Hiç yorum yok: