25 Şubat 2010 Perşembe

Kader ''Keita'nın'' Ellerinde!

Açık söylemek gerekirse Galatasaray ilk maçta biraz da şansının yardımıyla son derece kritik bir beraberlik alıp, tur yolunda Atletico Madrid'in bir adım önüne geçmeyi başarmıştı. Bu akşam saat 20:00'de Galatasaray güçlü İspanyol rakibi karşısında bu avantajını koruyup bir üst tura yükselmeye çalışacak.

Aslında ilk maçtan çok da farklı bir durum yok ortada. Yalnızca Galatasaray adına Arda Turan'ın oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor ancak bana göre bu akşam %99.9 ihtimalle Arda ilk onbirde sahadaki yerini alacaktır. Yalnızca stadyum değişti. İlk yarı Vicente Calderon'da oynanmıştı, ikinci yarı ise Ali Sami Yen'de oynanacak. Galatasaray'ın forvetsizliği ile buna mukabil Atletico Madrid'in Avrupa'nın en spektaküler hücum hatlarından birisine sahip olması bu iki takımı birbirinden ayıran en önemli faktör. Galatasaray'ın bu maçtaki en büyük kozu hiç kuşkusuz Fildişi Sahilli hücum oyuncusu Abdulkader Keita. Bunun dışında Arda Turan'da önemli bir silah olacaktır. Baros'un en azından bir onbeş dakika kadar forma giyebilecek durumda olduğu söylendi ama Rijkaard tarafından kadroya alınıp alınmadığını bilmiyorum. Galatasaray'ın adeta ''gizli golcüsü'' haline gelen Mustafa Sarp'tan yine ''sinsice'' girilmiş bir pozisyonun ardından gelen bir gol izleyebiliriz. Agüero ve Forlan ikilisiyle birlikte, Simao ve Reyes'i de ''kontrol altında'' tutması gerekiyor Galatasaray'ın. Gole ihtiyacı olan tarafın Atletico Madrid olması Galatasaray için büyük bir şans. Eğer dirençlerini korur ve gol yemezlerse, rakiplerine öldürücü darbeler vurabilirler. Leo Franco'nun ilk maçtaki performansını sürdürmesi gerekiyor eski takımına karşı. Sakat Emre Güngör'ün yerine oynayacak olan ''küskün'' Servet'in de (Emre Aşık'ı da tercih edebilir Rijkaard) konsantrasyon seviyesini yüksek tutması gerekiyor.

Galatasaray, başta da söylediğim gibi rakibine göre bir adım önde ancak turun anahtarını bana göre yine de Keita tutuyor elinde. Kapıyı açmak isterse... Açacaktır. Maçı başladığı saatten itibaren Star TV canlı olarak ekranlara getirecek.

Hiç yorum yok: