27 Şubat 2010 Cumartesi

Kazanmayı Unuttular!

Ligin iyi ekiplerinden birisi olan Antalyaspor karşısına mutlaka kazanmak ve üst sıralara yaklaşmak amacıyla çıktı Trabzonspor ancak son iki lig maçında olan tekrar oldu ve bordo mavililer bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Gustavo Colman'ın cezalı, Ömer Aysan'ın da sakat olduğu ideal onbir tertibinde Colman'ın yerine Burak Yılmaz'a, Ömer Aysan'ın yerine de Ceyhun Gülselam'a görev verdi Şenol Güneş. Tabi birebir mevkiler müsait olmadığından bir takım değişikliklerle. Ömer Aysan'dan boşalan sağ bek mevkine Serkan Balcı geçerken, Serkan Balcı'dan boşalan sağ açık mevkine Burak Yılmaz geçti. Selçuk'un yanına da Ceyhun Gülselam'ı monte etti Şenol Güneş. Teofilo Gutierrez yine yedek beklerken, Umut Bulut tek forvet olarak sahadaydı. Trabzonspor'un üstüste aldığı üç beraberliği inceledeğimiz zaman, ilk beraberliğin alındığı Bursaspor maçında oldukça iyi bir performans sergilediğini, arkasından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, Bursaspor maçı kadar olmasa da, üst düzey bir mücadele ve kazanma isteği gösterildiğini görebiliriz. Son olarak dün akşam oynanan Antalyaspor maçında ise bu iki maçın azalan mücadele ve kazanma performansına orantılı olarak düşük bir motivasyon ve bu bahsettiğim önceki iki maçtan daha az istek ve kazanma arzusu olduğu apaçık ortada. Yani belirli bir mental ve fiziksel düşüş var Trabzonsporlu oyuncularda. Tabi ki uzun lig maratonlarında olası durumlar bunlar ancak bu tip durumlarda dahi kazanılacak bir iki maç takımları hedeflerinin civarlarında tutarlar.

Dün akşam Trabzonspor'un bana göre en iyi oyuncuları Egemen ve Ceyhun'du. Burak Yılmaz kornerden gelen topta fileleri havalandırdı ama maç boyunca başka tek olumlu iş yapamadı. Serkan Balcı orta sahadan geriye kaydığı anda performansı otomatikman düşüyor, ben Serkan'daki düşüşü tamamen mevki değişikliğine bağlıyorum. Umut Bulut'un birkaç maçlık yükselen performansından son iki maçtır eser yok. Engin Baytar 90 dakika boyunca koşturuyor ama bal yapmayan arı misali. Maç boyunca bir kez Umut'a çok güzel bir pas çıkardı ama Umut değerlendiremedi. Yine de Engin'in mücadelesi ve kazanma hırsından kendi adıma çok memnunum ancak varyeteden de birazcık uzaklaşması gerekiyor artık. Bir de son dakika da kullandığı 30 metrelik frikiği direk kaleye vurması tam ''sopalıktı'' belirtmeden geçmeyelim. Teofilo neden alındı, neden bu kadar bonservis ödendi ve neden kendisi için Fatih Tekke harcandı anlayamadım. Geldiğinden beri yedek ve aldığı süre her geçen maç daha fazla düşüyor. Problem neyse biz de bilmek isteriz. Şenol Güneş'in bu konuyla alakalı olarak birşeyler söylemesi gerekiyor artık. Kaleci Onur umuyorum Trabzonspor kalesini uzun yıllar korur. Necati'den yediği golde yapabilecek hiçbirşeyi yoktu ve zaten ancak böyle bir gol yerdi genç kaleci. Golü izleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır. Gerçekten bir kaleci için çıkarılması en zor top çıktı Necati'nin klas ayağından.

Necati demişken; kendisinin şu an Antalyaspor'da oynaması, ne bileyim, Hagi'nin Galatasaray'da, Anelka'nın Fenerbahçe'de, Carew'in Beşiktaş'ta oynaması gibi birşey. Harcanıyor oralarda demek istemiyorum ama Galatasaray'ın O'nu göndererek ne büyük bir hata yaptığı apaçık ortada. Hele şu forvet yokluğunda tamamen ilaç olurdu Galatasaray'ın forvet hattına. Antalyaspor iyi bir takım, dün de bir sürü eksikleri vardı. Djehoua bana göre gerçekten büyük bir eksiklik çünkü rakip savunmayı tam anlamıyla yıpratan bir oyuncu. O'nun yerine oynayan Veysel Cihan dün sahada var mıydı, yok muydu ben anlayamadım. Ümit Milli oyuncuları Musa Nizam'ı da çok beğendim. Biraz tecrübesiz ve acemice hareketleri var ama kendisinde ''çok iş'' olduğu kesin.

Trabzonspor bu beraberlikle 2010 yılından başından beri süregelen yenilmezlik ünvanını korudu ama 3 maçtır da kazanamama geleneğini devam ettirdi. En kısa zamanda bu olumsuz görüntüye bir son verilmesi gerekiyor çünkü ligin bitimine artık 11 maç kaldı. Avrupa Kupaları'na ligden gitmenin yolu da bu onbir maçtan maksimum puanı çıkarmaktan geçiyor.

Hiç yorum yok: