12 Aralık 2009 Cumartesi

En Kritik Maç...


Fenerbahçe son derece karışık hatta allak bullak durumda son bir iki haftadır. Kazım'ın ''Susurluk''u andıran kazasından sonra ortaya çıkan ''alem'' gerçekleri bir yana, Önder'in ne olduğu belirsiz ev kazasın ardından Andre Santos, Wederson gibi oyuncuların adlarının karıştığı ya da ''karıştırıldığı'' çeşitli skandalların üstüne bir de üç maçtır üstüste kaybeden bir takımdan bu akşam oynayacakları bir maçtan neler bekleyebiliriz. Bir de üstüne maç kendi sahanda ve seyircisiz ise!

Christoph Daum'un yerel ligde şampiyon olmaktan başka kaygısı olmayan bir teknik adam olduğunu biliyoruz. Bunu daha önceleri de defalarca ispatlamıştı zaten. Bu yüzden hep kazanacak ya da kazanma ihtimali yüksek kadroları sahaya sürdüğünü, tecrübeli oyuncuları, genç yıldız adaylarına yeğlediğini daha önceleri de görmüştük ama şimdi ne yapacak çok merak ediyorum. Belki de tüm Türkiye kariyeri boyunca en çok zorlandığı günleri geçiriyor Christoph Daum. Alex'in sırtına binmiş takımı yeniden bir düzene sokmak, disipline etmek ve takım haline getirebilmek için çok mesai harcaması lazım. Aziz Yıldırım'ın devreye gireceğini ya da girdiğine emin olabiliriz. Bu duruma, bu rezalet boyutuna varan ispatlanmış ya da çamur atılmışlıklara bir şekilde göğüs germeleri gerekiyor.

Bu akşamki Ankaragücü maçı çok enteresan geçebilir aslında. Küllerinden doğacak Fenerbahçe farklı bir galibiyete imza atabilecek durumdayken, aynı Fenerbahçe gibi bir kaosun ortasında bulunan Ankaragücü'de küllerinden doğabilir. Ceyhun Eriş kadro dışı kalmasaydı aslında tam O'nun maçıydı bu maç. Meye ve Vassell gibi iki hızlı forveti çok çabuk pozisyonlara sokabilecek yetenekteydi, ayrıca bu iki seri forvetin koşu yaptığı boşluklara sızabilecek dripling yeteneği de vardı ama Ceyhun mental olarak son derece ''cahil'' bir oyuncu olduğu için bu maçta kadroda olmayacak. Fenerbahçe'nin hücum hattının sorunlu olduğunu biliyoruz ama bu akşam Alex'in yanında Özer Hurmacı'nın da onbir oynayacağı kesin gibi. Emre Belözoğlu yine olmayacak ve bu da Fenerbahçe orta sahası için ''alarm'' demek. Normal şartlar altında Fenerbahçe'nin kazanması normal sonuç ancak şartlar pek normal değil ve olası bir mağlubiyetle işler fena karışacak. Son hafta Trabzonspor maçının da kolay geçmeye aday olmadığını düşünürsek, Fenerbahçe'nin bu akşam mutlak kazanma zorunluluğu iyice ayyuka çıkmış oluyor.

Bu akşam İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda enteresan bir maç bizleri bekliyor olacak. Hem Christoph Daum hem de ''mimli'' birkaç futbolcu için gerilim tavan yapacaktır ama başta da dediğim gibi büyük takımlar çoğu zaman küllerinden doğarlar. Bakalım Fenerbahçe bu akşam bunu başarabilecek mi?

Hiç yorum yok: