7 Aralık 2009 Pazartesi

Hey Gidi Koca Aziz!


Aslında Aziz Yıldırım'ın Eskişehirspor maçından sonraki açıklamaları bir hayal kırıklığıdır Türk Futbolu için, Kulüpler Birliği zaten ''fasa fiso'' olan saçmalıktan başka birşey değil ama hakemleri bahane etmesi tamamen başarısızlığı örtme girişimiydi ve bu kez çocukları dahi kandıracak delilleri yoktu ortada Aziz Başkan'ın.

Beşiktaş maçından itibaren hakemlerin verdiği ters kararlardan bahsetti ama mesela Galatasaray'a attıkları ilk golün ofsayt oluşuna hiç değinmedi Aziz Yıldırım. Beşiktaş'ın ve Kasımpaşa'nın üçüncü gollerine gösterdiği ''hassasiyeti'' keşke Eskişehirspor'un ilk yarıda verilmeyen penaltısına da gösterseydi. Kazım'ı hala bu takımda tutmasının, Brezilya'nın starları diye getirdiği Andre Santos ve Christian'ın fos çıkmasının, 14 milyon euro bonservis verilen Güiza'nın katkısından bahsetseydi keşke. Christoph Daum'un büyük otorite boşluğu ve tek adamcılığın, her şeyi ben bilirimciliğin sonunun elbet bu olacağını önceden kestirmeliydi Aziz Başkan, iki ofsayt, bir penatı ve bir faule takılana kadar. Başkaları yaptığı zaman eleştirdiği ''aba altından soba göstermenin'' kralını icra etti Eskişehirspor maçından sonra ''Efsane Başkan''. Belli ki o seçim öncesi verdiği ''hat-trick'' sözünün altında kalmaya başlamış ve neresinden tutarsa elinde kalıyor. Aziz Başkan yıllardır mükemmel bir portre çiziyodu gerçekten, herkes saygı duymaya başlamıştı kendisine ama Eskişehirspor maçından sonra doldurdu O'da miadını işte, bir kale daha yıkıldı, o prensipli, hakçı hukukçu başkanda ''taban baskısına'' yenilip sıradan bir yöneticiye dönüşüverdi işte. Aslında en acısı da buydu zira Aziz Yıldırım Türk Futbolu için bir umuttur. Umarım ertesi gün ''Ne dedim ben?'' diye düşünmüştür. Aziz Başkan farklıdır, umarım bu hatasının devamını getirmez, takımın içindeki ''pislikleri'' temizlemeye dört koldan başlar. Ucu kime kadar giderse gitsin...

4 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Aziz Yıldırım Türk Futbolu için umutmudur? Anlayamadım. Bu adam değilmidir her canı yandığında bas bas bağıran,bağırmakla kalmayıp herkesi tehdit eden,kendini herkesin üstünde gören. Yarattığı Fenerbahçe'yi yeterli görüp ''Biz Olduk artık '' herşeyi başarırız zanneden.
Hocam Camiaların başkanları Kendi takımlarına umut verirler,sadece ve sadece kendi takımları için çalışırlar. 3 büyük takımın başkanı da kötü gittiklerinde ve biraz canları yandığında bu şekilde davranıp herkese saldırıyorlar.

Türk Futboluna Umut olsaydı Süleyban Seba olurdu. O Olamadıysa kimse olamaz... Ancak herkese iyi Örnek olabilir. Aziz Yıldırım'dan hiçbirşey olmaz...

Faruk dedi ki...

Ben de tam olarak örnek olmaktan bahsettim zaten. Dikkat et bakalım, ülkede Fenerbahçe haricinde bu kadar kurumsallaşan, bu kadar düzgün tesisleşip, futbol dışı branşlara bu kadar önem veren başka bir kulüp var mı? Aziz Yıldırım, hem Fenerbahçe hem de Türk Futbolu'na örnek olmuştur, büyük bir başkandır bana göre. Herşeyi geçtim Fenerbahçe'nin FIFA'lık olduğu oyunculara bile kaybettiği dava yok. Herşey hak hukuk çerçevesinde yürüyor birkaç yıldır. Şu da bir gerçekki, özellikle hakemlerden yana son yıllarda en az ''ağlayan'' kulüptü Fenerbahçe. Çok mu fazla başarı kazandı? Kesinlikle hayır ama Aziz Yıldırım'ın yaptığı atılımlar hem örnektir diğer kulüplere, hem de bazı şeylerin başarılabileceğini gösterebilecek bir ''umuttur''. Yoksa kimin aklındaydı stad yapmak. Kayseri Kadir Has'lar, Trabzon Akyazı'lar, Aslantepe'ler, İnönü'nün yerine yapılacak stad. Ha projede kaldı belki bazıları, belki bazıları hiç yapılamayacak ama bundan da Aziz Yıldırım sorumlu değil ki? Yapamayanlar düşünsün! En azından olabileceğini gösterdi işte, ''bir umut'' oldu...

Melih Kazdağ dedi ki...

Hala katılmıyorum malesef. Tesisleşme tüm dünyada takımların ihtiyacı. Aziz Yıldırım büyük düşünen biri bunu kabul ederim.Ama 'O' stad yaptı diye diğer takımlar da 'O'na özenip yaptı diyemem. Kaliteli,Büyük kapasiteli ve modern stadlar her takımın hayali,isteği. Yayın gelirleri,sponsor gelirleri vb arttığı için Kayserispor takımı bile kendine(Herkese) yakışır stad yapabiliyor. Sana Katıldığım bir nokta var. Amatör branşlarda Fenerbahçe'nin atılımı,başarısı. Bunu uzun zamandır gıpta ile izliyorum.

Aziz Yıldırım'ın Kayserispor'a Sponsor olması durumunu kastediyorsan Türk futboluna katkısını kabul ederim:) Trabzonspor'un da bu başarıdaki payı unutmamak gerekir.

Bakınız( Mehmet Topuz 9-10 milyon avro+G.Emreciksin -Gökhan Ünal 5-6 milyon avro)

Bunu bir başaramayan Y.Demirören sponsorluğundaki G.Antep takımıdır.

SON SÖZ:
Sevmiyorum Kardeşim Aziz Yıldırım'ı.

Melih Kazdağ dedi ki...

Bu arada Süleyban Seba yazmışım :) şimdi farkettim.

Kafiyeli olmuş ama.

5.