14 Aralık 2009 Pazartesi

Sağ Çıktık


Maçın başlamasıyla birlikte Trabzonspor hemen hakimiyetini hissettirdi. Colman'ın geçen haftaya göre biraz daha iyi performansıyla birlikte rakip kaleye yüklenen Trabzonspor'da gole kadar geçen süreçte Umut iki net pozisyondan faydalanamazken, sağ tarafı savunan Ömer Aysan ve sol tarafı savunan Cale'nin hücum organizasyonlarına daha fazla katılmasıyla birlikte bordo mavililer oyunda iyice hakimiyeti ele geçirdiği sırada Alanzinho'nun bireysel çabasıyla getirip şutladığı toptan oluşan karambolde son dokunan Gabric topu filelerle buluşturup, oyunun gidişatı açısından beklenildiği şekilde Trabzonspor'u öne geçirmeyi başardı. Golden sonra ise Ankaragücü maçında ortaya çıkan hastalık bu maçta da kendini gösterdi ve Trabzonspor biraz daha arkaya yaslanınca oyunun kontrolü bu kez Denizlispor'a geçti. Öyle çok net fırsatlar yakalamasa da özellikle futbolunu çok beğendiğim Güray ile başlayan Denizlispor ataklarını Trabzonspor savunması püskürtmeyi başarınca devre de maçta da 1-0 Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi.

Aslında ikinci yarıda zaman zaman skoru rahatlatacak pozisyonları yakaladı Trabzonspor ancak bunları bir türlü gole çeviremeyince maçın 90 dakikası da ''diken üstünde'' tamamlanmış oldu. Ligde henüz galibiyeti olmayan Denizlispor'un bu maça iyi konsantre olduğunu söyleyebiliriz ancak güçleri bir gol bulmaya yetmedi. Trabzonspor adına sahanın iyileri Egemen, Alanzinho, çıkana kadar Gabric ve bilinen çalışkanlığıyla Umut'tu ama özellikle bu tip maçlarda iki farklı üstünlüğün mutlaka yakalanması gerekiyor ve Umut'a bu anlamda büyük işler düşüyor. Alanzinho, Şenol Güneş'in gelişiyle birlikte artık yerleştiği onbiri hakettiğini bu maçta da gösterdi. Top ayağına geldiğinde ne yapacağı belli olmayan ve Şenol Güneş'in de saha içinde büyük serbestlikler tanıdığı Brezilyalı gün be gün daha iyi konuma gelecektir. İki maçtır kaleyi Slyva'dan devralan Onur ise yine kötü degajlarıyla dikkat çekti. Oyuncunun bu alanda mutlaka eğitilmesi gerekiyor. Topu elle oyuna sokarken gösterdiği çevikliği degajlarına mutlaka yansıtması gerekiyor.

Denizlispor aslında bulunduğu noktanın takımı. Hücum organizasyonları oldukça kısıtlı olan ve aynı zamanda biraz yüklenildiğinde ''pamuk helvası'' gibi dağılan kırılan bir savunma yapıları var. Yalnızca yedi puan topladılar (ki her takımın Ankaraspor'dan üçer puan aldığını hesaplarsak bu puan yalnızca dörde tekabül eder) ve ligden düşmemek için gerçekten sihirli bir değneğe ihtiyaçları var.

Hiç yorum yok: