1 Aralık 2009 Salı

En Muhteşem Kahraman!


İlk kez 1988-89 sezonunda Werner Biskup'un istifasından boşalan Trabzonspor teknik direktörlük görevine getirildi Şenol Güneş. 4. haftada aldığı görevi lig sonuna kadar devam ettirip sezon sonunda görevini Belçikalı Urbain Breams'e teslim etti. 1989-92 yılları arasında Boluspor'da görev yapan Şenol Hoca, 1992-93 sezonunda ise İstanbulspor'u çalıştırdı. 1993-94 sezonunda George Leekens'ten görevi yine 4. haftada devralan başarılı teknik direktör Trabzonspor'da ki görevini 1996-97 sezonunun 20. haftasına kadar sürdürebildi. O sezon alınan başarısız sonuçlar sonrasında, Trabzonspor'daki ikinci dönemini de noktalayan Şenol Güneş görevi Yılmaz Vural'a devretti. 1997-98 sezonunda Antalyaspor'u, 1998-99 sezonunda da Sakaryaspor'u çalıştıran Güneş, 2000 yılında ise A Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildi. Burada kariyerinin en başarılı yıllarını geçiren Şenol Güneş 2000 yılında aldığı milli takımı 2002'de Japonya-Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kupası'na taşıyıp, aynı zamanda o dönem için Dünya'nın en iyi üçüncü futbol ülkesi yapmayı başardı. 2003 yılında düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda da üçüncü sırayı eden milli takımdan 2004 Avrupa Şampiyonası'na katılamayınca istifa etti. 2004 yılında Ziya Doğan'ın yerine üçüncü kez Trabzonspor'un başına gelen Şenol Hoca, 2005-06 sezonunun 7. haftasında alınan başarısız sonuçların ardından görevinden istifa etti. 2007 yılından beridir Güney Kore'nin FC Seoul takımını çalıştıran Şenol Güneş bu kez 2009-10 sezonun 14. haftasında Hugo Broos'tan boşalan Trabzonspor teknik direktörlüğüne 4. kez getirildi.

Şenol Güneş'in Yılmaz Vural kadar olmasa da mesleğini yapmak için oldukça yer gezdiğini görüyoruz. Trabzon, Antalya, Sakarya, İstanbul, Bolu, Milli Takım ve Seul gibi yerleri gezen Şenol Güneş bu turlar esnasında Trabzon'a birkaç kez fazladan uğrayarak her seferinde hazır bir takım yerine ''ateşten gömleği'' giymek zorunda kaldı.

Şenol Güneş bugün bir kez daha ateşten gömleği giydi ve kendisini 3,5 yıllığına Trabzonspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı. Kore'deyken çıkan transfer söylentileri için ''Bir baksınlar hoca bulamazlarsa konuşuruz'' şeklinde kinayeli bir açıklama da yapan ''efsane kaptan'' şartlar oluşunca bir kez daha Trabzonspor'un başına geçti.

Şenol Hoca için söylenecek pek fazla birşey yok. Dürüst, olgun, akıllı, çalışkan, prensipli ve konuşmayı, derdini anlatmayı bilen bir adam. Teknik direktörlük bilgisini yurtdışı denemiyle de kuvvetlendirdi. Burada mesele tamamen şehrin hocaya sahip çıkmasıyla alakalı. Bugünkü imza töreninde de Şenol Hoca üstüne basa basa ''sabır'' kelimesini telafuz etti. Ne olursa olsun sabretmemiz lazım, hocaya tanınan sürenin sonuna kadar sabredebilirsek aradığımız başarıyı bu kez yakalayabiliriz. Şenol Güneş yerlininde yerlisi. Tecrübeli ve bu işi iyi bilen adamlardan. Elindeki hamurda gayet iyi ve sonuç almaya yatkın yetenekte. Devre arasında mutlaka takviye olacaktır. Hemen bugün 5 futbolcuyu affetti zaten. İdmanlara çıkacaklar yeniden. Trabzon'da tam anlamıyla Şenol Güneş fırtınası esiyor. Dördüncü gelişi en görkemlisi oldu, umarım kariyerinin devamı da bu derece görkemli olur.

Hiç yorum yok: