22 Aralık 2009 Salı

Ne Ofsaytmış!


Yardımcı hakem Hüseyin Fidan ofsayt bayrağını kaldırmadı ve pozisyonu devam ettirdi. 5. dakikada Alanzinho'nun pasında bomboş durumdaki Umut topu filelere itiverdi ve Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti. Şimdi:

1- Trabzonspor kazandığı ivmeyle Fenerbahçe'yi farklı yener.

2- Trabzonspor bu gole rağmen yediği gollerle maçı kaybeder.

3- Maç berabere biter. Ne şiş yanar, ne kebap.

4- Trabzonspor kazanır. Zirvenin dibine girer. Ligin ikinci yarısında 6 takım şampiyonluk mücadelesi verir.

Bu saydıklarım varsayımlar. Gerçeğe bakarsak eğer, ortada yanlış kalkmış bir ofsayt bayrağı var. O pozisyon bitti ve önünde 85 dakika var. Kocaman 85 dakika. Eklentilerle birlikte tam 89 dakika. Pozisyon son dakikada ya da son dakikalara yakın yaşansa tepkilerin şiddetini anlayacağım ama koca 85 dakikaya tek gol sığdıramayıp bir de taç atışından gol yiyince, üzülüyor insan. Sadri Şener çıkıp konuşuyor ve konuşmasıyla da koca maçı sadece o hataya bağlıyor. Bizim Mali Sayman, hakemin yanına gidiyor konuşmaya, çeşitli polemikler, basında yazan saçmalıklar...

Trabzonspor bu ülkenin büyük camialarından birisidir. Kulüpte olan herhangi bir durum, yeni bir transfer, ayrılan futbolcular haber olur. Aynı şekilde başkanların, teknik direktörlerin, futbolcuların konuşmalarıda. Dolayısıyla bir yerlere göndermeler yaparken, bir konu hakkında açıklama yaparken dikkat etmek gerekir.

Şimdi Sadri Başkan'a soruyorum: Şayet basın toplantısı esnasında cevval bir basın muharibi çıkıpta ''Sayın Başkan, böyle söylüyorsunuz ama daha geçen hafta Drago Gabric'in Denizlispor'a ''tabanla'' attığı gole de bu ülkenin, bu federasyonun hakemi gol kararı vermedi mi?'' şeklinde bir soru sorsa... Ne cevap verirdin?

2 yorum:

omanim dedi ki...

boş boş konuşuyolar.konuştuklarının boş olduğunu kendileride biliyor.geçen sene ş.ligine kalma maçında 1-0 öne geçti trabzon yine hüsran.mağlup duruma düşer kazanamaz öne geçer kazanamaz eğer bu maçta da o bayrak kalkmamış olsa trabzon 1-0 öne geçse fenerbahçe tıpış tıpış 2 gol atıp bu maçı kazanacaktı.galatasarayın kadıköydeki psikolojisiyle trabzonun avni akerde ki fenerbahçe galatasaray beşiktaş ve kritik maçlardaki(burda rakip önemli değil cilospor soma linyitspor)psikolojisi bire bir aynı.şimdi tutar bugünkü galatasaray maçınını kazanırlarsa şaşırmam.gereksiz bir maç ya kazansanda kaybetsende bişey farketmicek galatasarayda topçularını göndermiş fazla da umurlarında değildir bu maç bu sefer kendimizi affettirdik derler.büyük takımsan zirveye yapışma maçını kazanıcan bu maçı değil.ya da ilk önce o maçı kazanıcan daha sonra bunu katmerli olacak.o maçı kazanamadıktan sonra bunu kazansan nee kazanmasan ne.gerçi yalan yok kızgınız kırgınız küskünüz ama gene de deli gibi galibiyet bekliyoruz.kazanırsak futbolculara küfürler eşliğinde seviniceğem.

yavuss dedi ki...

Omanim doğru sölüyorsunda bunda birazda trabzonsporu yönetenlerde ve bizlerde suç var biz değilmiyiz kendi topcumuza üvey evlat muamelesi yapan biz değilmiyiz onlara bir hatada küfür eden bu formayı taşıyıp canını dişine takıp adam gibi mücadele eden TRABZON doğumlu futbolcuları başka kulüplere verip sonra almak için para veren olmaz böle olmaz Trabzonsporun özüne dönmesi gerekiyor artık bize ruh lazım gökhan ünal gibi trilyonları alıcak ama yan gelip yatıcak.Böle oluncada iddalı olduğun maçlarda hele birde derbilerde galip gelemiyoruz büyük maç alamazsan büyük oynamazsın..