11 Ağustos 2009 Salı

Anket Kapandı: Yılın En Flaş Tranferi Mehmet Topuz

Flaş transfer kavramı kişiden kişiye değişiklik gösteren bir kavramdır aslında. Kimisine göre flaş transfer demek o sezon transfer edilen en kariyerli futbolcu iken, kimisine göre ise en çok para ödenen futbolcudur, kimisine göre dünya çapında bir yıldız flaş transfer olarak adlandırılırken kimisine göre de ezeli rakibin elinden kapılan ya da transfer rekabetinden galip ayrılınca flaş bir transfer yapmış olunur. Ya da hepsinden öte kendi tuttuğu takımın yaptığı transfer flaş transferdir zaten gerisi de yalandır bir kısım insan için.

Tahminime göre Mehmet Topuz transferinin oy çokluğu ezeli rakiple girilen mücadele sonunda verildi çünkü bu sezon ligimizde Abdelkader Keita'dan, Elano Blumer'a, Nihat Kahveci'den, Darius Vassell'e kadar birbirinden flaş transferler gerçekleşti. Bu transferlerin içinde Mehmet Topuz ezeli rakiple girilen mücadele haricinde diğerlerinin gölgesinde kalan bir transferdi bana göre ancak yukarıda da bahsettiğim gibi kıstaslar kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Anket için kullanılan toplam 57 oyun 20 adedini alan Mehmet Topuz bu anketin birincisi olurken, hemen arkasından 19 oyla Elano Blumer geldi. Anketin üçüncü sırasını altışar oy alan Vassell ve Nihat paylaşırken, 3 oy alan Andre Dos Santos'u 2 oy ile diğer seçeneği takip etti. Abdelkader Keita'ya çıkan 1 oyun yanında Matteo Ferrari yüksek maaşı ve bonservisine rağmen oy alamadı.

Mehmet Topuz geldiği günden bu yana henüz adamakıllı ilk onsekize girememiş olsa dahi henüz çok yeni ve spekülasyonlu bir transfer olduğu için mazur görülebilecek bir sürü nedeni olabilir bu durumun. Christoph Daum yakın zamanda Mehmet Topuz için kadroda bir yerler açacaktır yoksa bu gidişat ile Mehmet Topuz ''en çok hayal kırıklığı yaratan transfer'' olur sezon sonunda...

Hiç yorum yok: